NISKE OTKUPNE CENE PRETE OPSTANKU: Muke stočara u Crnoj Gori

I. D. S.

11. 10. 2023. u 14:54

OTKUPNA cena jednog litra mleka u Crnoj Gori izjednačena je sa otkupnom cenom litra vode u marketima, tvrdi farmer Predrag Jakić ispred Poljoprivrednog klastera Crne Gore, navodeći da stočari u Crnoj Gori ne mogu funkcionisati sa otkupnom cenom koja bi bila ispod 60 centi.

НИСКЕ ОТКУПНЕ ЦЕНЕ ПРЕТЕ ОПСТАНКУ: Муке сточара у Црној Гори

Foto Shutterstock

 - Svi farmeri u Crnoj Gori kubure sa niskim otkupnim cenama godinama. Obraćali smo se Ministarstvu poljoprivrede i lokalnim mlekarama, ali su odgovori resora uvek bili paušalni.Još jedan problem sa kojim se suočavaju poljoprivrednici jeste niska otkupna cena jagnjećeg mesa. Famreri  uopšte nisu zadovoljni, a najniža otkupna cena jagnjećeg mesa je 3,70 evra po kilogramu.  U regionu je mnogo veća cena. Ovčarstvo je u velikom opadanju u Crnoj Gori. Za nekoliko godina će ta grana nestati. Sve je manje buljuka na planinama - poručio je Jakić. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove