VRANEŠ NIJE KRŠIO USTAV: Odbačena krivična prijava protiv predsednika Pljevalja

M. SEKULOVIĆ

10. 05. 2024. u 13:11

PREDSEDNIK Opštine Pljevlja dr Dario Vraneš nije počinio bilo kakvo krivično delo organizovanjem svečane akademije u Pljevljima povodom Dana državnosti Republike Srbije Sretenja Gospodnjeg. Naime, Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima odbacilo je krivičnu prijavu koju su zamenik predsednika Socijaldemokratske partije Petar Odžić, generalni sekretar Socijaldemokrata Miloš Čelanović, potpredsednica Liberalne partije Jelena Marković i advokat Bojan Vujović podneli protiv prvog čoveka Pljevalja.

ВРАНЕШ НИЈЕ КРШИО УСТАВ: Одбачена кривична пријава против председника Пљеваља

M. SEKULOVIĆ

Oni su tvrdili da je Vraneš organizacijom skupa u Centru za kulturu 14. februara prekršio zakone i Ustav Crne Gore, kao i "da je njegov cilj da grad stavi pod delimični, ili potpuni suverenitet Srbije", ali i to da se ona podnosi zbog podrivanja autoriteta i dostojanstva države Crne Gore, u čijem sastavu je i Opština Pljevlja, i njene diskreditacije kao suverene države. Podnosioci prijave pozvali su se i na elemente kršenja Ustava Crne Gore i Zakona o državnim i drugim praznicima.

Odgovorio na pretnje

VREME montenegrinske histerije je prošlo i politika DPS i njihovog ideologa Sekule Drljevića u Crnoj Gori je doživela krah. Došlo je vreme njegoševske i Karađorđeve Crne Gore, kazao je dr Vraneš nakon pretnje krivičnom prijavom.

- Sretenje je posle Božića, Vaskrsa i Vidovdana najznačajniji dan za Srbe. Sretenje treba da proslavlja celi srpski narod od Australije do Amerike - jasan je Vraneš.

- Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima sprovelo je istražni postupak i donelo rešenje o odbacivanju krivične prijave - saopštio je portparol ODT Pljevlja, tužilac Ivan Gačević.

Predsednik SDP Ivan Vujović ocenio je da je ovo podsticaj Vranešu da nastavi da se ruga državi, prekraja njenu teritoriju i deluje kao klasični antidržavni element.

- Tražićemo preispitivanje odluke Osnovnog državnog tužilaštva Pljevlja i podneti i pritužbu Višem državnom tužilaštvu - izjavio je Vujović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)