PRIPREMA KOŽE ZA SUNČANJE: Evo koje namirnice dovode do bržeg potamnjivanje
U ZAŠTITI od sunca i dobijanju lepe preplanulosti nisu ključne zaštitne kreme, već izbor namirnica. Dakle, ako želite lepo osunčan ten, jedite šargarepu, peršun, crvenu papriku, rukolu, bosiljak, paradajz, mango, dinju, kajsije, lubenice, brokoli i tikvice.

Foto: Depositphotos
Ove namirnice bogate su beta karotenom, supstancom koja je važna da bi koža polako ali postojano dobijala sve tamniji ten, a pri tome sačuvala optimalnu količinu vlage i bila otpornija na sunčeve zrake.
S obzirom na to da beta karoten ne može da se apsorbuje ako istovremeno ne unosimo i masti, važno je da se salate od pomenutih namirnica začine maslinovim uljem.
Osim toga, na jelovniku bi trebalo da bude i što više namirnica bogatih vitaminom A. On obnavlja kožu, a nalazi se u mleku, lignjama, svežoj tuni i jajima. Za obnavljanje kože važan je i vitamin E, a njega ima u žumancu, soji, paradajzu, nani, bosiljku...
Preporučujemo

PARADAJZ PRE SUNČANjA: Bori se protiv slobodnih radikala štiteći kožu
15. 08. 2021. u 11:00

KAKO VREMENSKE PRILIKE UTIČU NA TELO? Bolovi u zglobovima i otok zbog vlage
16. 08. 2021. u 11:00

POŠTOVANjE PRAVILA ANTISEPSE: Gnojna upala zbog pogrešnog davanja injekcije
16. 08. 2021. u 09:27

RASKOMADAO TELA GEJ PARA, GLAVE STAVIO U ZAMRZIVAČ: Poroti se smučilo zbog monstruoznog snimka, jedan nije došao na suđenje (FOTO)
KOLUMBIJSKI državljanin Jostin Andres Moskera (35) proglašen je krivim za dvostruko ubistvo u slučaju koji je šokirao britansku javnost.
21. 07. 2025. u 18:43

ŠOK PRIZOR NA EVZONIJU: Čovek stigao na granicu u ovo vreme, nema žive duše! Evo kada da krenete put Grčke
LETNjI odmor za mnoge građane Srbije i regiona započinje u beskrajnom redu na graničnom prelazu Evzoni, na ulazu iz Severne Makedonije u Grčku.
20. 07. 2025. u 11:15

Naučnici ajkulama spustili mrtvu kravu na 1.629 metara dubine - nisu mogli da veruju šta su ribe uradile (VIDEO)
"TO POKAZUJE strategiju preživljavanja kod vrsta koje se ne hrane usamljeno."
14. 07. 2025. u 13:06
Komentari (0)