VIŠE KARFIOLA: Evo šta sprečava da se pojave loši enzimi i naprave štetu organizmu

V. N.

11. 01. 2022. u 14:35

DA biste pomogli organizmu da se oporavi od nezdrave ishrane i aerozagađenja, jedite više karfiola. Ovo povrće iz porodice kupusa ima mnogo korisnih sastojaka.

ВИШЕ КАРФИОЛА: Ево шта спречава да се појаве лоши ензими и направе штету организму

Foto Shutterstock

Ipak, najvažnije dejstvo je smanjenje rizika od pojave karcinoma. On ne sadrži masti, ima malo ugljenih hidrata, a sadrži fitonutrijente.

Upravo oni sprečavaju da se pojave štetni enzimi, koji stvaraju pojave koje su pogodne za aktiviranje raka. Ovo povrće deluje tako što aktivira pozitivno delovanje tih enzima i samim tim onemogućava dolazak kancerogenih supstanci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BOLJE DA NAM PSUJU MAJKU NEGO DA NAM VIČU SRBIJA! Čuveni Albanac objasnio što su igrači lažne države Kosovo pobegli s terena u Rumuniji