ZABRANJEN ADITIV E171: Dovodi do pada imunog sistema i upale creva, ima ga u mocareli, supama iz kesice, prelivima...

В. Н.

17. 02. 2022. u 09:40

NAKON višegodišnjeg ispitivanja Evropska unija zabranila je titanijum-dioksid u hrani (E171). Inače, ovaj aditiv se dodaje u hranu poput deserta, mocarele, supe iz kesice, peciva, preliva za salate...

ЗАБРАЊЕН АДИТИВ Е171: Доводи до пада имуног система и упале црева, има га у моцарели, супама из кесице, преливима...

Foto Shutterstock

Francuski naučnici su još 2017. dokazali da kod pacova redovno oralno uzimanje aditiva E171 dovodi do slabljenja imunog sistema i upale creva. Dokazano je da supstanca probija membranu creva i u obliku nanočestica dospeva u krv. Još nije jasno da li titanijum-dioksid može da savlada i krvno-moždanu barijeru, koja štiti mozak od štetnih materija.

Udruženje evropskih proizvođača titanijum-dioksida (TDMA) ima naravno suprotan stav, tvrdeći da mišljenje Evropske agencije o aditivu E171 u osnovi ima pogrešne pretpostavke, te da materijali za testiranje nisu bili reprezentativni.

BONUS VIDEO - SOLARNA VODA ZA PROČIŠĆAVANjE ORGANIZMA: Evo kako se pravi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

CEO SVET SE SMEJE ZVEZDINOM GOLU, ALI... Evo zašto loše nacrtana VAR linija nije poništila pogodak za pobedu na Gibraltaru