PRAVO JE VREME ZA KIVI: Više vitamina nego u pomorandži, vlakana nego u jabuci, a sa kalijumom prestiže i bananu
KIVI koji sazreva u ovo doba godine ima višestruke dobrobiti za zdravlje.

Foto: Shutterstock
Jača imunitet, reguliše krvni pritisak i probavu, pomaže u lečenju respiratornih oboljenja, glavobolje i stresa.
I ne samo što je ukusan već je i prava riznica vitamina naročito C, A, E, K i B kompleksa (tiamin, niacin, B6, kolin), kao i minerala - kalijuma, kalcijuma, fosfora, magnezijuma, gvožđa.
Interesantno je i da prema količini prirodnih vlakana kivi nadmašuje jabuku, prema količini vitamina C pomorandžu, a u kategoriji voća bogatog kalijumom kivi samouvereno prestiže čak i bananu.
Preporučujemo

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

NI LAUŠ NIJE PRIMETIO DO KRAJA SNIMANjA: Najluđa greška iz "Boja na Kosovu"
LAUŠEVIĆ je o snimanju filma "Boj na Kosovu" pisao u knjizi "Godina prođe, dan nikad".
28. 04. 2025. u 10:32
Komentari (0)