PRAVO JE VREME ZA KIVI: Više vitamina nego u pomorandži, vlakana nego u jabuci, a sa kalijumom prestiže i bananu

Tatjana Marković

28. 11. 2022. u 18:50

KIVI koji sazreva u ovo doba godine ima višestruke dobrobiti za zdravlje.

ПРАВО ЈЕ ВРЕМЕ ЗА КИВИ: Више витамина него у поморанџи, влакана него у јабуци, а са калијумом престиже и банану

Foto: Shutterstock

Jača imunitet, reguliše krvni pritisak i probavu, pomaže u lečenju respiratornih oboljenja, glavobolje i stresa.

I ne samo što je ukusan već je i prava riznica vitamina naročito C, A, E, K i B kompleksa (tiamin, niacin, B6, kolin), kao i minerala - kalijuma, kalcijuma, fosfora, magnezijuma, gvožđa.

Interesantno je i da prema količini prirodnih vlakana kivi nadmašuje jabuku, prema količini vitamina C pomorandžu, a u kategoriji voća bogatog kalijumom kivi samouvereno prestiže čak i bananu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SIN BIVŠEG SRPSKOG FUDBALERA PAO SA VIŠE OD TRI TONE DROGE! Nema dalje od ovoga, ovo je Liga šampiona!