MARKO U MARTU NA OPERACIJI: Nada za bolesnog dečaka iz Župe

S. Babović

29. 01. 2022. u 09:37

POSLE vesti da mu se u rodnom selu Gornja Ržanica kod Aleksandrovca gradi kuća zahvaljujući pomoći nesebičnih dobrotvora, iz porodice bolesnog dečaka Marka Smiljkovića (16) stiže još lepša vest!

МАРКО У МАРТУ НА ОПЕРАЦИЈИ: Нада за болесног дечака из Жупе

Marko Smiljković, Foto Privatna arhiva

Doktor Norberto Ventura, ugledni hirurg iz Španije pregledao je Marka u UKC Kragujevac i procenio da je moguće operisati tešku deformaciju kičmenog stuba. Intervencija koja će promeniti život napaćenom dečaku biće u martu.

- Biće to uobičajena operacija kojom ćemo povezati donji deo kičme sa konstrukcijom, koju pacijent već ima u telu - kaže dr Ventura.

- Posle intervencije, dečak će imati prava leđa.

Cenjeni lekar detaljno je pregledao i poslednje medicinske rezultate, kao i snimke malog Marka. U saradnji sa dr Srđanom Vlajovićem, načelnikom Spinalnog centra UKC Kragujevac, operacija bi trebalo da bude u drugoj polovini marta o čemu će i porodica biti obaveštena.

Konsultacije lekara, Foto Privatna arhiva

Marko je posle pregleda ispričao da mu se čini kao da sanja. Ne može da poveruje da će nakon toliko godina stajati i hodati pravo, oblačiti se bez tuđe pomoći i samostalno odlaziti u školu.

- Ogromnu zahvalnost dugujemo dr Vlajoviću, kao i našem proslavljenom rukometašu Draganu Škrbiću, koji je učinio sve da Marku pomognemo da nastavi da živi kao druga deca. Škrbić je pročitao priču o našoj borbi i ponudio veliku pomoć - kaže za "Novosti" Boban Pribanović, pokretač humanitarne akcije za izgradnju kuće Smiljkovićima, koji je sa Markom bio u Kragujevcu.

Neustrašivi srednjoškolac operisan je dosad pet puta.

ČETIRI GODINE SARADNjE

PROFESOR dr Norberto Ventura, u Srbiji već četiri godine operiše najmlađe pacijente sa spinalnim deformacijama kičme. Intervencije su pre svega u UKC Kragujevac, gde je početkom ove nedelje dr Ventura primao pacijente, kao i sa stručnjacima u kliničkim centrima u Beogradu i Nišu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri