KO JE MUŠKARAC KOJI JE DONEO MAJMUNSKE BOGINJE U SRBIJU? Imao je kraste po telu, došao iz Nemačke - primljen u Infektivnu pre tri dana

Novosti online

17. 06. 2022. u 16:33

MUŠKARAC koji je doputovao iz Nemačke i doneo majmunske boginje u Srbiju ima tridesetak godina i živi i radi u Nemačkoj a naš je državljanin.

КО ЈЕ МУШКАРАЦ КОЈИ ЈЕ ДОНЕО МАЈМУНСКЕ БОГИЊЕ У СРБИЈУ? Имао је красте по телу, дошао из Немачке - примљен у Инфективну пре три дана

Foto: Shutterstock/Ilustracija

- Muškarac koji se u utorak veče pojavio na Infektivnoj klinici u Beogradu zna gde i kako se zarazio. A kako živi i radi u Nemačkoj i kako je na kratko doputovao u Srbiju, zbog uspostavljanja dijagnoze sada će morati da ostane ovde dok ne bude potpuno izlečen - kažao je izvor.

Muškarac je pre tri dana primljen u Infektivnu kliniku u Beogradu, pod sumnjom da ima majmunske boginje.

- Imao je kraste po telu, došao je iz Nemačke i potom je i zvanično na Torlaku potvrđeno da ima majmunske boginje - rekao je izvor.

U Srbiji je potvrđen prvi slučaj obolevanja od majmunskih boginja, potvrdio je danas Batut.

U Srbiji je registrovan prvi importovan - potvrđen slučaj obolevanja od Majmunskih boginja. Slučaj je dijagnostički prepoznat i terapijski zbrinut. Laboratorijska dijagnostika je sprovedena na Institutu za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“.

Teritorijalno nadležni zavod za javno zdravlje izvršio je epidemiološko istraživanje slučaja i sprovedene su sve mere evidencije, testiranja, prijavljivanja i kontrole daljeg širenja infekcije u skladu sa stručno metodološkim uputstvom.

U skladu sa Međunarodnim zdravstvenim pravilnikom i protokolima, o prvom potvrđenom slučaju obaveštene su međunarodne zdravstvene institucije.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (10)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima