KOMBINOVANI TEST BIO LAK: Sila potiska namučila maturante

Lj. Begenišić

29. 06. 2022. u 10:24

POLAGANjE kombinovanog testa, u okviru završnog ispita za učenike koji su završili osmi razred, završeno je, a učenici kažu da test nije bio težak.

КОМБИНОВАНИ ТЕСТ БИО ЛАК: Сила потиска намучила матуранте

Učenici OŠ "Vuk Karadžić", Foto N. Skenderija

KOMBINOVANI test u okviru koga mali maturanti polažu hemiju, fiziku, bilogiju, istoriju i geografiju bio je lak.

Osmaci različito odgovaraju na pitanje koji predmet im je bio najteži, ali dosta njih nije znalo šta je feud, što je bilo pitanje iz istorije, a na fizici teška je bila sila potiska. Biologija je za većinu bila laka, kao i hemija i geografija.

I treći, završni dan male mature protiče bez problema.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić posetiće danas učenike u OŠ "Svetozar Marković" u Leskovcu.

Ove godine završni ispit organizovan je u 522 škole širom Srbije, a kombinovani test je poslednji koji učenici polažu u okviru završnog ispita.

Preliminarni rezultati biće dostupni na portalu Moja srednja škola 1. jula, dok će konačni rezultati završnog ispita biti objavljeni 5. jula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas