NOVI TALAS KORONE U SRBIJI Član Kriznog štaba upozorava: Sledeće nedelje možemo očekivati 4.000 novoobolelih

Tanjug

16. 07. 2022. u 10:11

VEĆ sledeće nedelje može se očekivati oko 4.000 novoobolelih od kovida na dnevnom nivou, izjavio je član Kriznog štaba i direktor Doma zdravlja Savski venac Zoran Bekić.

НОВИ ТАЛАС КОРОНЕ У СРБИЈИ Члан Кризног штаба упозорава: Следеће недеље можемо очекивати 4.000 новооболелих

Foto: P. Milošević

On je za RTS naveo da se povećava broj obolelih na dnevnom nivou, kako među odraslim, tako i među decom.


- Početkom juna smo imali 300 inficiranih pacijenata dnevno, a sada je taj broj negde oko 2.500 i više. Svake nedelje se uveća broj zaraženih pacijenata 50 odsto - rekao je Bekić.

Dodao je da je u junu bilo jedno do dvoje novoobolele dece nedeljno, a sada imamo otprilike dvoje ili troje dnevno, u petak je bilo četvoro dece.

Bekić je naveo da sada ima oko 200 hospitalizovanih pacijenata, ali da je svaki dan povećan broj prijema u odnosu na otpuste i da ćemo u narednih nekoliko nedelja možda doći i do četvorocifrenih brojeva za hospitalizovane pacijente.

Ukazao je da će se povećavati broj obolelih na dnevnom nivou, ali i broj hospitalizovanih i broj preminulih od posledica kovida-19.

Bekić je rekao da već sada raste pritisak na kovid sistem u Srbiji i naveo primer Doma zdravlja Savski venac, gde je u junu bilo 30 ili 40 pacijenata dnevno, a sada ih je 150.

Naveo je da su simptomi povišena temperatura, bol u grlu, kostima, mišićima i kašalj.

- Ali možemo da kažemo da poslednjih dana viđamo nešto teže kliničke slike sa povišenom telesnom temperaturom - istakao je Bekić.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!