NAJVIŠE SNEGA PAŠĆE U BEOGRADU I CENTRALNOJ SRBIJI: Nedeljko Todorović otkriva kakvo vreme nas očekuje ovih dana

Novosti online

26. 01. 2023. u 15:10

AKO se pogleda unazad po godinama, statistika kaže da zimi češće padne kiša nego sneg, izjavio je meteorolog Nedeljko Todorović.

НАЈВИШЕ СНЕГА ПАШЋЕ У БЕОГРАДУ И ЦЕНТРАЛНОЈ СРБИЈИ: Недељко Тодоровић открива какво време нас очекује ових дана

Foto: Tanjug

Sneg koji je danas počeo da pada zabeleće Beograd i centralni deo Srbije ovih dana.

Todorović navodi da se u narednom periodu očekuje sneg, ali u ne nekom ozbiljnijem i većem obimu. U drugoj polovini noći i tokom jutra sneg koji je počeo da pada napraviće snežni pokrivač u svim mestima.

Glavnina tih padavina, kaže Todorović, biće centralni deo Srbije, dok će u krajnjem severu Vojvodine i na krajnjem jugu Srbije te padavine biti manje.

Pašće između 10 i 15 cm snega, a snežne padavine nastaviće se i sutra po podne, u subotu pa čak i u nedelju, ali će biti značajno slabije nego ove sutra, kaže Todorović.

Foto: Printskrin RTS/Milena Anđela/ilustracija

 - U Beogradu će se prvo zabeleti krovovi, parkovi i automobili i eventualno kolovozi gde nije gust saobraćaj. Neće biti nekih većih problema u saobraćaju jer je temperatura vazduha iznad nule, a mnogo je bitno i to što je i zemljište toplo, pa se snežni pokrivač neće dugo zadržavati - navodi meteorolog.

(Pink)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!