PREDSTAVNICI samozvane Hrvatske pravoslavne crkve poslednja dva meseca pojačali su kampanju vrbovanja "vernika", a jača i pritisak spolja da ova "crkva" bude zvanično priznata, potvrdio je za "Novosti" Savo Štrbac, predsednik Dokumentaciono-informacionog centra "Veritas".

Goran

27.06.2023. 11:11

Vreme je da SPC dozvoli postojanje srbokatolika. Tako su se Grci na vreme spasili od rimokatolika. Potpisujem da će 30% današnjih Hrvata za 10 godina postati srbokatolici!

Ljubica

27.06.2023. 12:12

Nije njima samo stalo da prisvoje nekretnine SPC, nego da ubede svet, da su zverstva u Jasenovcu činili baš ti pravoslavci, zato ove i šalju na te komemoracije.Da bi se katolici oprali od tog zločina.

Srbin

27.06.2023. 12:49

Svi otimaju od Srba i Srbije, falsifikuju dokaze, kradu, pale dokumente i manastire, bombarduju biblioteke,...a mi Srbi sedimo skrštenih ruku i nemo, ravnodušno posmatramo. Skoro da nema nikog ko se bori za srpske interese. Možda par pojedinaca, ali nijedna institucija u Srbiji. Plansko uništavanje Srbije traje jako dugo. Bojim sa da nećemo izdržati još mnogo.

doktor

27.06.2023. 15:25

Ne radi se o tome da mi Srbi treba nesto da priznamo , jer mi do sada nismo ni pokazali da se nad nama vrsi genocid od vremena dolaska Turaka na Balkan pa preko Austrijskih, Madjarskih i Hrvatskih katolika do danas ! U tom pravom genocidu pobijeni su milioni Srba , sirom Balkana , ali to niko u Evropi ne zeli da cuje . Oni samo znaju za onaj "namesteni genocid" u Srebrenici , a za Kozare , Jasenovce , Oluje , jame po Lici i Kordunu , olimpijade klanja ljudi po Hrvatskoj i Bosni to ne interesuje nikog u katolickom svetu ! Od nas se trazi da se odreknemo svega da bi smo dosli do evropskih "subvencija"?! E moja srpska "opozicijo"! Vi ste g...a !

Ljubica

27.06.2023. 15:29

@ Srbin Spremna sam da se borim za svoju veroispovest i svoje pravo da se izjašnjavam kao pripadnica srpskog naroda, do poslednjeg daha.Svakodnevo se seje doza razdora izmedju nas.Za mene su svi koji srpskom rodu pripadaju braća i sestre, osim onih koji rade protiv roda svoga, to su izdajice.