POGLEDAJTE – ČIME SVE RASPOLAŽE VOJSKA SRBIJE: Prikazano naoružanje na tehničkom zboru na poligonu „Nikinci“ (FOTO)

Tanjug

11. 11. 2023. u 22:05

PRIKAZ sredstava naoružanja i vojne opreme, čiji prijem u jedinice Vojske Srbije je u toku, kao i obuka pripadnika vojske za rad na novim sredstvima realizovani su danas u Centru za ispitivanje NVO „Nikinci“.

ПОГЛЕДАЈТЕ – ЧИМЕ СВЕ РАСПОЛАЖЕ ВОЈСКА СРБИЈЕ: Приказано наоружање на техничком збору на полигону „Никинци“ (ФОТО)

Foto Vojska Srbije

U okviru današnjih aktivnosti, kojima je prisustvovao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, vršena su i ispitivanja dela sredstava, koja su u završnoj fazi za prijem u naoružanje Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Reč je o novim sredstvima kojima će biti opremljene specijalne, pešadijske, oklopne, artiljerijske, kao i jedinice Ratnog vazduhoplovstva i PVO i to nove serije oklopnih borbenih vozila 4x4 Miloš, oklopnih transportera BOV OT, modernizovanih borbenih vozila pešadije BVP M-80AB1, protivavionskih samohodno artiljerijsko-raketnih sistema PASARS, logističkih vozila za samohodnu top-haubicu 155 mm NORA, modularnih automata M20 6,5/7,62mm, revolverskih bacača granata 40/6, pištolja EZ-9, raznih tipova novoproizvedene pešadijske i artiljerijske municije i druge opreme.

Aktivnostima na poligonu „Nikinci“ prisustvovali su pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović, načelnik Operativne uprave (J-3) Generalštaba general-major Tiosav Janković, načelnik Uprave za logistiku (J-4) general-major Srđan Petković, načelnik Uprave za razvoj i opremanje (J-5) brigadni general Milan Popović, načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Sektora za materijalne resurse brigadni general Slavko Rakić i zamenik načelnika Uprave za nabavke i prodaju pukovnik Dragan Panić.

Ministarstvo odbrane i preduzeća domaće odbrambene industrije intenzivirali su razvoj, ugovaranje i proizvodnju savremenih sredstava naoružanja i vojne opreme kako bi se realizovali planovi opremanja Vojske Srbije u skladu sa direktivom predsednika republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića iz 2022. godine.

Borbena gotovost Vojske Srbije biće značajno unapređena uvođenjem u naoružanje novih složenih borbenih sistema, streljačkog naoružanja, optoelektronskih uređaja i druge opreme koje su razvili Vojnotehnički institut i fabrike namenske industrije.

Prikazani borbeni sistemi ugovoreni su na osnovu iskazanih zahteva Generalštaba Vojske Srbije i prema svojim karakteristikama usklađeni su sa potrebama odbrane naše zemlje.

Prilikom izbora svakog novog borbenog sistema posebno se vodi računa o kadrovskom i stručnom potencijalu vojske za njegovu adekvatnu upotrebu i održavanje.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!