VIKEND DONOSI HLADNI FRONT: Vremenska prognoza za kraj marta se mnogima neće svideti

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

21. 03. 2024. u 07:55

METEOROLOZI najavljuju postepeno otopljenje narednih dana, a za vikend toplo, ali već u nedelju se očekuje novo pogoršanje vremena, padavine i zahlađenje.

ВИКЕНД ДОНОСИ ХЛАДНИ ФРОНТ: Временска прогноза за крај марта се многима неће свидети

Foto: Tanjug/Rade Prelić/Strahinja Aćimović

Marko Čubrilo, meteorolog amater, kaže da će nakon pogoršanja drugog dana vikenda, početkom sledeće sedmice biti hladnije, zatim sredinom sedmice opet malo toplije uz mogućnost novih padavina, i za kraj meseca očekuje znatno toplije od proseka.

- Narednih dana biće suvo, u četvrtak ujutro će još uvek biti hladno, a posle toga više neće biti opasnosti od pojave slabog mraza. Maksimalne temperature će biti u porastu i u subotu bi trebalo da se kreću od 12 do 22 stepena Celzijusa. Samo se u petak očekuje prolazno naoblačenje, ponegde uz slabu kišu – kaže Čubrilo.

Vremenska prognoza za vikend

Drugog dana vikenda sa severozapada će doći do premeštanja hladnog fronta koji će doneti kišu i mogući su grmljavinski pljuskovi, uz okretanje vetra na prolazno jak, severozapadni smer i zahlađenje.

Ispred fronta, nad istokom regiona i u nedelju maksimalne temperature će biti oko 20 stepeni Celzijusa, dok će iza fronta biti od 5 do 8 stepeni Celzijusa.

U nedelju posle podne i u noći ka ponedeljku snežna granica će biti u padu na ispod 900 metara nadmorske visine, prvo na zapadu regiona.

Vremenska prognoza do 27. marta

Sredinom sledeće nedelje je moguće novo pogoršanje uz kišu i pljuskove, ali će ponovo otopliti, i Marko Čubrilo očekuje da oko 27. marta najviše temperature budu od 7 do 17 stepeni Celzijusa, i snega bi moglo da bude samo preko 1.400 metara nadmorske visine.

Vremenska prognoza za kraj marta i početak aprila

- Krajem meseca trenutno stoji signal za jačanje uticaja anticiklona uz stabilizaciju dok se nad zapadnom Evrope nalazi jak ciklon. U ovakvom odnosu vazdušnog pritiska ka nama bi u južnom strujanju priticao topao vazduh, te bi krajem meseca maksimumi mogli biti i oko 25 stepeni Celzijusa. Uslova za pogoršanje uz padavine bi, prema trenutnim postavkama modela, moglo biti tek posle 2. aprila – zaključuje Čubrilo.

(Blic)

BONUS VIDEO: RUSKI SURF NA LEDU: Kako su ruski surferi ukrali santu leda

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!