UOČI NOVOG TOPLOTNOG TALASA: Stižu klime zdravstvenim ustanovama širom zemlje (VIDEO)

Promo

26. 07. 2024. u 16:00

FONDACIJA Mozzart uz podršku Ministarstva zdravlja pokrenula veliku akciju i donira 60 novih inverter klima porodilištima i jedinicama intenzivne nege. Prvi paketi već isporučeni Institutu za majku i dete

УОЧИ НОВОГ ТОПЛОТНОГ ТАЛАСА: Стижу климе здравственим установама широм земље (ВИДЕО)

Foto: Soultime media

Do kraja leta očekuje se još nekoliko toplotnih talasa, a Fondacija Mozzart je uz podršku Ministarstva zdravlja pokrenula veliku akciju za pomoć zdravstvenim ustanovama. Veoma brzo je reagovala i nabavila 60 inverter klima, a prvi paketi su već isporučeni. Donacija je stigla Institutu za majku i dete „Dr Vukan Čupić”, a narednih dana će još mnoga porodilišta i jedinice intenzivne nege širom zemlje dobiti preko potrebne uređaje.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek istakao je da država radi na kontinuiranom unapređenju zdravstvenog sistema i zahvalio je velikom donatoru na još jednoj sjajnoj akciji.

- Kapitalne investicije kao što su Klinički centar Srbije i Klinički centar Vojvodine napreduju planiranom dinamikom, nabavljamo najsavremeniju opremu i ulažemo u edukaciju kadra. Međutim, to nije dovoljno da budemo na onom nivou koji želimo, a to je da obezbedimo zdravstvene usluge onakve kakve pacijenti očekuju. I mnoge tehničke stvari su bitne, kao što su vodoinstalacija, elektroinstalacija, temperature u sobama treba da budu adekvatne i zimi i leti, što je prednost inverter klima. Zdravlje pacijenta je na prvom mestu, a posebnu pažnju moramo da posvetimo našim mališanima.

Pored države, o tome misle i društveno odgovorni pojedinci i kompanije. Mi zaista imamo dugoročnu saradnju sa Mozzartom, ogromna sredstva su do sada izdvojili i ja im se u ime Ministarstva zdravlja i Vlade zahvaljujem. Našim mališanima će ovo mnogo značiti, jer imati adekvatne temperature u sobama na ovim vrućinama je odlična i velika stvar.


Upravnik pedijatrijske klinike Adrijan Sarajlija zahvalio je u ime generalnog direktora Instituta Vladislava Vukomanovića:

- Našem institutu mnogo znači donacija koja će pacijentima omogućiti veći komfor boravka u našoj ustanovi. Veoma smo zahvalni Fondaciji Mozzart, Ministarstvu zdravlja koje podržava ovakve akcije, kao i državnom sekretaru Đerleku. Pored pružanja stručne pomoći našim malim pacijentima, veoma je važno da se cela naša aktivnost obavlja u što boljim uslovima. Znamo pod kakvim teškim toplotnim talasima smo se nalazili u prethodnom periodu, a svaka dodatna klima mnogo znači, kao i sve druge donacije koje smo dobili od Fondacije Mozzart.

OD INKUBATORA DO SANITETSKOG VOZILA

Fondacija Mozzart je ove godine renovirala odeljenje pedijatrije Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ u Somboru i donirala novi inkubator UKC Niš. Klinika za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije dobila je portabilni ultrazvučni aparat za pregled trbušne aorte, a na Svetski dan zdravlja Fondacija Mozzart je ispred zgrade Opštine Zvezdara organizovala besplatne preglede trbušne aorte. Takođe, organizovala je i besplatne preglede štitne žlezde u deset gradova. Prošle godine Fondacija Mozzart je donirala inkubatore porodilištima širom zemlje, kao i sanitetsko vozilo, EKG uređaj, revolucionarni aparat za transplantaciju kože, ginekološku i stolicu za biopsiju, ultrazvučni aparat za pregled kukova kod beba…

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVAKO SU RASLE PLATE U SRBIJI: Dobre vesti za građane o onom što nam sledi