PRVA MICHELIN ZVEZDICA STIGLA U SRBIJU: Fleur de Sel, restoran Ateljea vina Šapat, dobitnik najprestižnije nagrade za gastronomski užitak
NOVI trenutak u srpskoj gastronomiji!

Foto: Promo
Restoran Fleur de Sel, u okviru Ateljea vina Šapat, smešten u Novom Slankamenu, dobitnik je prestižne MICHELIN zvezdice. Ova nagrada, koja prepoznaje izuzetan kvalitet hrane, usluge i atmosfere, predstavlja najviši nivo restoransko-kulinarskog priznanja na globalnoj sceni.
- Vredi putovati oko 60 kilometara od centra Beograda do ovog fascinantnog objekta koji nudi vrhunsku kuhinju i odlična vina. Restoran je okružen sa 12 hektara vinograda, a trpezarija je elegantnog, klasičnog i savremenog stila, sa velikim prozorima kroz koje gosti mogu uživati u širokim pogledima na mirni Dunav, vinograde i zelenilo koje okružuje objekat. Ovde talentovani kuvar Nikola Stojaković priprema kuhinju koja je inspirisana srpskim tradicijama i lokalnim sastojcima, dodajući svoju kreativnost koju je stekao radeći širom sveta. Gosti mogu birati između jela po izboru (à la carte) ili tri degustaciona menija – posebno preporučujemo zanimljiv meni „Od Dunava do Jadrana“ koji sadrži izbor slatkovodnih i morskih riba. Ako tražite kulinarsko iskustvo koje vas dovodi bliže kuhinji, gde možete posmatrati šefove kuhinje dok rade, izaberite sto iza šefa. Na kraju, vinska karta broji 500 različitih etiketa sa istinskim međunarodnim fokusom, iako je naša očigledna preporuka da probate vina koja proizvodi sama vinarija, vođena strašću i stručnostima somelijera Dušana Vranića - obrazložio je svoju odluku MICHELIN-ov žiri.

Foto: Promo
Na ovo prestižno priznanje, u Fleur de Sel-u gledaju kao na „rezultat strastvenog i posvećenog rada celokupnog tima“.
- Ponosni smo što je naš rad prepoznat od strane MICHELIN vodiča, što je samo još jedno od brojnih priznanja koja smo do sada dobili. Ova nagrada predstavlja krunu svega što smo postigli, uključujući i priznanje od strane Gault & Millau, koji nas je proglasio najboljim restoranom u Srbiji, kao i nagradu za vinsku kartu od strane „Wine Spectator-a“ - izjavio je Dušan Vranić, generalni menadžer restorana Fleur de Sel.
Osvajanje MICHELIN zvezdice je dokaz izuzetnog kvaliteta i stručnosti, ali i značajan korak u brendiranju srpske gastronomske scene na svetskom nivou. Nagrada će, bez sumnje, doprineti daljoj prepoznatljivosti i privući širi krug gostiju iz zemlje i sveta, potvrđujući posvećenost i inovativnost tima koji stoji iza restorana.

FRANCUSKI DOKUMENT: Rusija će napasti Balkan za tri do pet godina, Evropi preti veliki rat
FRANCUSKE vlasti smatraju da je 2030. godine moguć veliki sukob u Evropi, a u koji bi bila uvučena Francuska i njeni saveznici, navodi se u „Strateškom nacionalnom pregledu“ te zemlje za 2025. godinu.
15. 07. 2025. u 11:22

"ZAŠTO NE UDARIŠ NA MOSKVU?!" Detalji razgovora Trampa i Zelenskog, na Rusiju će padati rakete koje Srbi pamte po zlu?
AMERIČKI predsednik Donald Tramp razmatra mogućnost da Ukrajini pošalje krstareće rakete Tomahavk, prenosi Vašington post pozivajući se na izvor upoznat sa razgovorima u Beloj kući. Navedene rakete se još uvek ne nalaze na zvaničnom spisku, ali bi mogle biti uključene u kasnijim paketima pomoći.
15. 07. 2025. u 09:36

Naučnici ajkulama spustili mrtvu kravu na 1.629 metara dubine - nisu mogli da veruju šta su ribe uradile (VIDEO)
"TO POKAZUJE strategiju preživljavanja kod vrsta koje se ne hrane usamljeno."
14. 07. 2025. u 13:06
Komentari (0)