PRVA MICHELIN ZVEZDICA STIGLA U SRBIJU: Fleur de Sel, restoran Ateljea vina Šapat, dobitnik najprestižnije nagrade za gastronomski užitak

Promo

17. 12. 2024. u 17:30

NOVI trenutak u srpskoj gastronomiji!

ПРВА MICHELIN ЗВЕЗДИЦА СТИГЛА У СРБИЈУ: Fleur de Sel, ресторан Атељеа вина Шапат, добитник најпрестижније награде за гастрономски ужитак

Foto: Promo

Restoran Fleur de Sel, u okviru Ateljea vina Šapat, smešten u Novom Slankamenu, dobitnik je prestižne MICHELIN zvezdice. Ova nagrada, koja prepoznaje izuzetan kvalitet hrane, usluge i atmosfere, predstavlja najviši nivo restoransko-kulinarskog priznanja na globalnoj sceni.

- Vredi putovati oko 60 kilometara od centra Beograda do ovog fascinantnog objekta koji nudi vrhunsku kuhinju i odlična vina. Restoran je okružen sa 12 hektara vinograda, a trpezarija je elegantnog, klasičnog i savremenog stila, sa velikim prozorima kroz koje gosti mogu uživati u širokim pogledima na mirni Dunav, vinograde i zelenilo koje okružuje objekat. Ovde talentovani kuvar Nikola Stojaković priprema kuhinju koja je inspirisana srpskim tradicijama i lokalnim sastojcima, dodajući svoju kreativnost koju je stekao radeći širom sveta. Gosti mogu birati između jela po izboru (à la carte) ili tri degustaciona menija – posebno preporučujemo zanimljiv meni „Od Dunava do Jadrana“ koji sadrži izbor slatkovodnih i morskih riba. Ako tražite kulinarsko iskustvo koje vas dovodi bliže kuhinji, gde možete posmatrati šefove kuhinje dok rade, izaberite sto iza šefa. Na kraju, vinska karta broji 500 različitih etiketa sa istinskim međunarodnim fokusom, iako je naša očigledna preporuka da probate vina koja proizvodi sama vinarija, vođena strašću i stručnostima somelijera Dušana Vranića - obrazložio je svoju odluku MICHELIN-ov žiri.

Foto: Promo

Na ovo prestižno priznanje, u Fleur de Sel-u gledaju kao na „rezultat strastvenog i posvećenog rada celokupnog tima“.

- Ponosni smo što je naš rad prepoznat od strane MICHELIN vodiča, što je samo još jedno od brojnih priznanja koja smo do sada dobili. Ova nagrada predstavlja krunu svega što smo postigli, uključujući i priznanje od strane Gault & Millau, koji nas je proglasio najboljim restoranom u Srbiji, kao i nagradu za vinsku kartu od strane „Wine Spectator-a“ - izjavio je Dušan Vranić, generalni menadžer restorana Fleur de Sel.

Osvajanje MICHELIN zvezdice je dokaz izuzetnog kvaliteta i stručnosti, ali i značajan korak u brendiranju srpske gastronomske scene na svetskom nivou. Nagrada će, bez sumnje, doprineti daljoj prepoznatljivosti i privući širi krug gostiju iz zemlje i sveta, potvrđujući posvećenost i inovativnost tima koji stoji iza restorana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH

DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH

O NEKADAŠNjEM zagrebačkom nadbiskupu Alojziju Stepincu (Brezarić, 1898 - Krašić, 1960) i njegovoj ulozi u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj tokom Drugog svetskog rata, objavljen je u Republici Hrvatskoj ogroman broj istoriografskih i hagiografskih knjiga, zbornika radova, feljtona, članaka, ali ne i njegov dnevnik u pet knjiga, koji je vodio od 30. maja 1934. do 13. februara 1945. godine.

15. 12. 2024. u 13:55

Komentari (0)

NOVI RED VOŽNJE SRBIJAVOZA STUPIO NA SNAGU U NEDELJU, 15. 12. 2024.