VELIKI USPEH U RUSIJI: Tenkisti Vojske Srbije u polufinalu Tenkovskog biatlona! (FOTO)

Novosti onlajn

30. 08. 2020. u 17:29

TENKISTI Vojske Srbije posle odlično vožene druge i treće individualne trke, juče i danas, plasirali su se u polufinale „Tenkovskog biatlona“ Međunarodnih vojnih igara u Rusiji, na kome učestvuju sedmi put.

ВЕЛИКИ УСПЕХ У РУСИЈИ: Тенкисти Војске Србије у полуфиналу Тенковског биатлона! (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

- Danas smo nastupili u poslednjoj, trećoj individualnoj trci, i imali odličan rezultat, baš kao i juče u žestokoj drugoj individualnoj trci - kaže potpukovnik Rade Adamović, posle kojih je ekipa Vojske Srbije izborila učešće u polufinalu ovogodišnjeg „Tenkovskog biatlona“.

 
- Tenkisti Vojske Srbije su individualne trke vozili u grupi sa Kinom, Azerbejdžanom i Belorusijom po veoma zahtevnoj stazi i ostvarili smo rezultat koji nam garantuje plasman u narednu etapu takmičenja - ocenjuje potpukovnik Adamović.
 
Ekipe Srbije i Azerbejdžana takmiče se na ruskim tenkovima T-72B3, dok se ekipe Kine i Belorusije tradicionalno takmiče na svojim tenkovima.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije


 
Odlika individualnih trka, prema rečima potpukovnika Adamovića, je jako zahtevna staza, dobro gađanje svih ekipa i zavidna veština upravljanja tenkovima.
 
Za ekipu Vojske Srbije nastupile su tri posade. U prvoj posadi bili su komandir tenka poručnik Dušan Stevančev, nišandžija desetar Nenad Stojanović i vozač desetar Nebojša Maksimović. Drugu posadu činili su komadir tenka poručnik Dušan Sinadinović, nišandžija razvodnik Dorotej Savić i vozač razvodnik Nemanja Manojlović, a u trećoj trci posadu su činili komandir tenka vodnik 1. klase Miroslav Nikolić, nišanddžija desetar Bogoljub Arsov i vozač tenka razvodnik Bojan Marković.

Dosadašnji učinak naših tenkista na takmičenju je jako dobar, naglašava potpukovnik Adamović, što uliva optimizam u još uspešniji nastavak u borbi za medalje.   

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije


 
Polufinalna trka u kojoj nastupa ekipa Vojske Srbije na programu takmičenja je 1. septembra.  Učestvuju sve tri posade ekipa, naizmenično na istom tenku. Tenk Vojske Srbije i u toj trci biće žute boje.

Zadatak posada je da što brže savladaju prepreke na stazi i reše vatrene zadatke, kao što su gađanje iz topa u pokretu, spregnutog mitraljeza „PKT“ i protivavionskog mitraljeza „Kord“. Prema propozicijama takmičenja, svaka posada vozi četiri kruga tokom kojih treba da pogodi tri topovska i tri mitraljeska cilja, kao i dva cilja protivavionskim mitraljezom. U svakom krugu imaju 15 protivtenkovskih prepreka, kao što su protivtenkovski rov, vertikalni zid visine 90 centimetara, vodena prepreka, most, kosi nagib, minsko polje, brdo, i tako dalje. Najbolje postignuto vreme kriterijum je za plasman u finalnu trku.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Finale „Tenkovskog biatlona“ održaće se na poligonu Alabino 5. septembra, kada se svečanom ceremonijom i zatvaraju ovogodišnje Međunarodne vojne igre. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)