OD DANAS NOVE MERE U SRBIJI: Obratite pažnju - evo šta se sve menja

B. R.

04. 12. 2020. u 07:17

VLADA Srbije usvojila je juče nove mere za borbu protiv kovida, koji je za 24 sata odneo još 61 život u našoj zemlji, dok je na 22.243 testiranih na virus korona pozitivno 7.802.

ОД ДАНАС НОВЕ МЕРЕ У СРБИЈИ: Обратите пажњу - ево шта се све мења

Foto: Tanjug

Od danas će radno vreme trgovina, restorana, frizerskih i kozmetičkih salona, teretana, bazena, igraonica biti do 17 sati, a vikendom neće raditi.

Prodavnice prehrambene robe, kiosci, i radnim danima i vikendom mogu da rade do 21 sat, a apoteke i benzinske pumpe bez ograničenja. Pijace će biti otvorene i u danima vikenda do 15 časova, dok restorani i barovi u okviru hotela i privatnih smeštaja, mogu pružati usluge isključivo prijavljenim gostima do 21 sat svakoga dana.

Po odluci Vlade, ordinacije i laboratorije mogu da rade tokom čitavog dana, uključujući i vikend. Objekti i radnje u kojima se pružaju usluge pri čijem obavljanju nije potrebno prisustvo korisnika ili su prisustvo i kontakt ograničenog trajanja, poput servisa bele tehnike, tehničkih servisa, krojača, obućara i staklorezačkih radnji mogu raditi radnim danima do 21 čas, a subotom do 17 časova.

Sportski objekti radiće i vikendom, ali samo za registrovana takmičenja. Ustanove kulture svim danima radiće do 17 časova.

Sve ove mere usvojene su sa ciljem svođenja socijalnih kontakata na minimum, a iz Vlade je najavljeno da će nadležne inspekcije i komunalna milicija strogo kontrolisati njihovo poštovanje. Cilj je da se obuzda epidemija i smanji pritisak na bolnice u kojima je čak 7.726 obolelih od kovida, od kojih 288 na respiratorima.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Otkrijte RAJ na plažama Marsa Matruh: Egipatska oaza na obali Sredozemnog mora!