POZIV ZA UČENIKE I NASTAVNIKE

PKS

04. 04. 2022. u 09:45

PRIVREDNA komora Srbije objavila je dva nova poziva u sklopu „INTERVET Vestern Balkans“ projekta namenjena učenicima i nastavnicima srednjih stručnih škola koji žele da steknu nova znanja i veštine kroz stručnu praksu ovog leta u Poljskoj.

ПОЗИВ ЗА УЧЕНИКЕ И НАСТАВНИКЕ

Zgrada Privredne komore

Prvi poziv odnosi se na jednomesečnu praksu učenika srednjih stručnih škola koji su stariji od 16 godina, dok je drugi  namenjen učenicima koji imaju više od 18 godina, sa završenom srednjom školom, a koji bi tri meseca boravili u Poljskoj.

“Ideja projekta je da se mladim ljudima i zaposlenima u obrazovnom sektoru pruži mogućnost da steknu međunarodno iskustvo koje će po povratku u našu zemlju primeniti.

Korist imaju ne samo pojedinci koji se usavršavaju, već se jačanjem kompetentnosti stručnih kadrova jača i privreda Srbije“, kaže Ana Stojanović, rukovodilac Centra za dualno obrazovanje PKS.

Projekat je usmeren na razvoj stručne prakse u inostranstvu kroz razmenu učenika, nastavnika i nastavnog osoblja srednjih stručnih škola iz Srbije i regiona Zapadnog Balkana sa zemljama Zapadne Evrope.

Od turizma do mašinstva

VIŠE od 20 obrazovnih profila iz različitih oblasti pokriveno je pozivom, od mašinstva, elektrotehnike, ugostiteljstva i turizma do IT. Sve informacije o pozivima dostupne su na linku https://intervetwb.net/calls/.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)