VUČIĆ: Narednih osam meseci kritično za celu Evropu, pa i za nas

Novosti online

28. 07. 2022. u 10:25

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić rekao je, obilazeći završne radove na Kuli Beograd, da je narednih osam meseci kritično za celu Evropi, pa i sve nas.

ВУЧИЋ: Наредних осам месеци критично за целу Европу, па и за нас

Foto: Printskrin

- Rezultati ostaju, ali ljudi uvek vole da čuju šta će tek biti učinjeno. Mi smo sada u 2,5 godine kako traje velika kriza u celom svetu. Ova kriza koja nije samo zdravstvena, i ekonomska je i socijalna i finansijska i pogodila je ceo svet. U tim uslovima kada je bilo mnogo zatvaranja privrede, mi smo to izdržali bolje nego najveći deo evropskih zemalja - rekao je Vučić.

Kako kaže, uspeli smo da otvorimo više od 250 novih fabrika, izvozno orijentisanih uglavnom, koje su popravile stanje našeg BDP-a, jer je izvoz, kaže, jedna od četiri noge na kojima stoji i privreda i rast jedne zemlje.

- Plan za dalje je da je narednih osam meseci kritično za celu Evropu, pa i sve nas. Već od avgusta. Nikada hidrologija nije bila lošija, dubina Dunava je problematična, prave se muke i u proizvodnji električne energije i vode - rekao je Vučić.

On ističe da uvozimo ogromne količine električne energije. Kako kaže, imamo već određene količine gasa, i ostalo je još da se dopuni kako bi bio pun rezervoar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (7)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima