PROGANJAO BIVŠU PARTNERKU I PRETIO JOJ: Tužilaštvo traži godinu i 6 meseci zatvora i zabranu prilaska oštećenoj

J.D.Lj.

17. 05. 2024. u 14:11

TREĆE osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je danas podnelo optužni predlog protiv F. P. (34) zbog sumnje da je izvršio krivično delo proganjanje.

ПРОГАЊАО БИВШУ ПАРТНЕРКУ И ПРЕТИО ЈОЈ: Тужилаштво тражи годину и 6 месеци затвора и забрану приласка оштећеној

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

On je, kako navode iz Tužilaštva, u vremenskom periodu od novembra 2023. do 18. aprila ove godine, kada je lišen slobode, u stanju uračunljivosti, protivno volji G. V., uporno nastojao da uspostavi kontakt sa njom neposredno i putem sredstava komunikacije. 

To je činio tako što je, nakon prekida emotivne veze, oštećenu kontinuirano pozivao i slao joj SMS kao i poruke preko aplikacija „Vatsap“, „Vajber“ i „Instagram“ sa 49 različitih telefonskih brojeva u kojim ju je molio da se vide i da ga odblokira.

Međutim, nakon toga je G. V. slao poruke uvredljive i preteće sadržine, da je čeka kod njenog automobila, nakon čega ju je sačekivao ispred radnog mesta i u jednom beogradskom tržnom centru...

Konačno, 21. marta ove godine, dok je G. V. upravljala svojim motornim vozilom i primetila okrivljenog da se svojim automobilom kreće iza njenog, a nakon što su zaustavljeni od strane policijskog službenika, oštećena je prijavila da je okrivljeni progoni, sve vreme osećajući kontinuiranu i ozbiljnu uznemirenost i strah.

Javni tužilac je predložio da se prema okrivljenom produži pritvor, da se oglasi krivim i osudi na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i 6 meseci i da mu se izrekne mera bezbednosti zabrana približavanja i komunikacije sa oštećenom u trajanju od 3 godine.

BONUS VIDEO: OSTALA SAMO SLIKA: Jeziv prizor iz kuće nakon pogibije majke i ćerke

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)