VAŽNA PUTINOVA PORUKA: Moskva spremna da se vrati sporazumu o žitu čim Zapad ispuni naše uslove

Tanjug

02. 08. 2023. u 15:47

MOSKVA je spremna da se vrati sporazumu o žitu čim Zapad ispuni njene uslove, rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin u telefonskom razgovoru sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom.

ВАЖНА ПУТИНОВА ПОРУКА: Москва спремна да се врати споразуму о житу чим Запад испуни наше услове

Foto: Shutterstock/Ilustracija

- Potvrđena je spremnost da se Rusija vrati istanbulskim sporazumima, čim Zapad bude ispunio sve obaveze prema Rusiji koje su u njima navedene - saopšteno je iz pres-službe Kremlja, prenosi TASS.

Putin je, tokom razgovora, dodao da Rusija radi na izvodljivim alternativama za isporuku žitarica, uključujući i besplatne opcije.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da će nastaviti da se diplomatski angažuje kako bi došlo do obnove sporazuma o žitu, saopšteno je iz kabineta predsednika Turske. Tokom telefonskog razgovora, dvojica lidera dogovorila su posetu ruskog predsednika Turskoj, navodi se u saopštenju, preneo je Rojters.

"Predsednik Erdogan je izrazio važnost uzdržavanja od poteza koji bi mogli da dovedu do eskalacije tenzija tokom rusko-ukrajinskog rata, ističući značaj crnomorske inicijative, koju je opisao kao most mira", dodaje se u saopštenju.

Rusija se 17. jula povukla iz sporazuma o izvozu žita preko ukrajinskih crnomorskih luka zbog, kako je navela, nepoštovanja dela sporazuma koji se odnosio na izvoz ruskih prehrambenih proizvoda i mineralnih đubriva.

BONUS VIDEO:

OVAKO IZGLEDA RODOS NAKON POŽARA: Vatra je uništila sve pred sobom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove