ZBOG SUKOBA U IZRAELU: Svetske cene nafte naprasno skočile

Novosti online

09. 10. 2023. u 09:58

ZBOG sukoba u Izraelu, cene sirove nafte su danas skočile za više od četiri dolara po barelu.

ЗБОГ СУКОБА У ИЗРАЕЛУ: Светске цене нафте напрасно скочиле

FOTO: Tanjug/AP

Sirova nafta Brent se prilikom jutarnje trgovine na azijskim tržištima prodavala za skoro 88 dolara po barelu, a američka nafta "WTI" za 86 dolara po barelu, što je povećanje od preko tri odsto u odnosu na cenu koja je bila aktuelna na zatvaranju berzi u petak, prenosi portal "oilprice.com".

Rast cena nafte usledio je nakon najvećeg napada na Izrael u poslednjih nekoliko godina, nakon što su u subotu u ranim jutarnjim satima Hamasovi militanti ušli u zemlju kopnom, morem, pa čak i vazduhom i napali izraelske gradove.

Cene nafte su brzo reagovale na pogoršanje bezbednosti na Bliskom istoku i verovatno će i dalje biti osetljive na promene. Analitičari bankarske grupacije Goldman Saks smatraju da bi najnoviji događaji mogli da odlože normalizaciju odnosu između Izraela i Saudijske Arabije, prenosi Blumberg, preneo je Telegraf Biznis.

BONUS VIDEO: POTRAGA ZA NESTALIMA SE NASTAVLjA: Spasioci kopaju ruševine u Derni

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo