"SRBIJA ISPUNILA SVIH 40 PREPORUKA" Mali: To pokazuje da nam je sistem transparentan kada je reč o borbi protiv finansijskog kriminala

Tanjug

13. 12. 2023. u 09:20

PREMA izveštaju Komiteta Saveta Evrope o borbi protiv finansijskog kriminala i pranja novca, koji smo dobili u utorak, Srbija je ispunila svih 40 preporuka, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

СРБИЈА ИСПУНИЛА СВИХ 40 ПРЕПОРУКА Мали: То показује да нам је систем транспарентан када је реч о борби против финансијског криминала

Foto: Printskrin

- Bolji smo od svih zemalja u regionu i od zemalja Evropske unije koje se graniče sa nama. Hrvatska i Bugarska su na sivoj listi, videćemo kako će proći Crna Gora. Albanija je tek sada ispunila neka očekivanja, a Srbija je ispunila svih 40 preporuka - rekao je Mali za TV Pink.

Ocenio je da je to za građane Srbije veoma važno i da pokazuje da nam je sistem transparentan kada je reč o borbi protiv korupcije i finansijskog kriminala.

- To je ogroman uspeh za sve nas, jer znači da smo atraktivniji i sigurniji za investicije, a to znači nova radna mesta, nove investicije i bolju budućnost - zaključio je Mali.

BONUS VIDEO: "OTISAK" Ministar finansija Siniša Mali u podkastu "Novosti" o važnim ekonomskim pitanjima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)