VREME ISTIČE: Još tačno godinu dana do novog šoka za države-članice EU zbog antiruske politike

Tanjug

19. 12. 2023. u 19:32 >> 23:30

EVROPSKI komesar za energetiku Kadri Simson istakla je danas da za tačno godinu dana ističe ugovor o tranzitu ruskog gasa kroz Ukrajinu, pa bi zemlje članice EU, koje i dalje koriste ruski gas, trebalo da se pripreme za promene na tržištu i smanje potrošnju ruskog gasa.

ВРЕМЕ ИСТИЧЕ: Још тачно годину дана до новог шока за државе-чланице ЕУ због антируске политике

Foto: Profimedia

Ona je to izjavila u Briselu nakon sastanka Saveta ministara Evropske uije o energetici, javlja Ukrinform.

- Informisala sam ministre i dala im jasnu sliku o načinima snabdevanja gasom u trenutku kada se bude završio tranzit ruskog gasa kroz Ukrajinu - rekla je ona.

Napomenula je da će se to dogoditi tačno za godinu dana.

- Moramo biti spremni za ovo i obezbediti zemlje članice, koje će biti šokirane takvim razvojem događaja, ali ima još dovoljno vremena da se pripremimo za to - rekla je Simson.

Dodala je da EU pozitivno završava tekuću godinu, drugu po redu od početka rata u Ukrajini, iako se zemlje EU suočavaju sa velikim izazovima.

Ukrajinski medij navodi i da su tokom Saveta EU u decembru ministri razmotrili stanje energetske bezbednosti i zaključili da je Evropa dobro pripremljena za zimu, odnosno da su nivoi skladištenja gasa veoma visoki za ovo doba godine, a cene najniže od početka rata.

BONUS VIDEO: Krzneni član ruske armije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!