HITAN SASTANAK U KREMLJU Putin sa vojnim vrhom: Nećemo odustati, neprijatelj trpi velike gubitke

Novosti online

19. 12. 2023. u 12:39 >> 12:41

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da Rusija neće odustati od ciljeva "specijalne vojne operacije".

ХИТАН САСТАНАК У КРЕМЉУ Путин са војним врхом: Нећемо одустати, непријатељ трпи велике губитке

Foto: Profimedia

- Zapad ne odustaje od svoje strategije obuzdavanja Rusije i svojih agresivnih ciljeva u Ukrajini. Ali mi takođe nećemo odustati od svojih ciljeva specijalne vojne operacije - istakao je Putin na proširenom sastanku odbora Ministarstva odbrane.

Prema njegovim rečima, ruske snage imaju inicijativu i rade ono što smatraju potrebnim, prenosi RIA Novosti. On je ocenio da Ukrajina trpi velike gubitke i da je u velikoj meri potrošila svoje rezerve, pokušavajući da svojim, kako je rekao, "pravim gospodarima, pokaže bar neke rezultate svoje takozvane kontraofanzive".

Putin je ponovio da Zapad nastavlja da vodi hibridni rat protiv Rusije, da snabdeva Ukrajinu obaveštajnim informacijama u realnom vremenu i dostavlja joj oružje. Dodao je da je u sukobu u Ukrajini srušen mit o neranjivosti zapadne vojne tehnike. Prema oceni Putina, Zapad više ne skriva svoju agresivnu prirodu.

- Agresivna priroda bloka više se ne krije iza odbrambenih formulacija... Doktrinarni dokumenti SAD direktno sadrže tvrdnje o globalnoj superiornosti - rekao je Putin.

Foto: Tanjug/AP

Ruski lider je primetio da je godina bila napeta, ali da su svi profesionalno i hrabro rešavali zadatke specijalne vojne operacije. Takođe je zahvalio svim učesnicima operacije.

On je ocenio da protivnik trpi značajne gubitke, ocenio je Putin.

- Neprijatelj trpi velike gubitke i u velikoj meri je potrošio svoje rezerve, pokušavajući da pokaže svojim pravim gospodarima bar neki rezultat svoje takozvane kontraofanzive - konstatovao je Putin.

Na proširenom sastanku kolegijuma Ministarstva odbrane Rusije učestvuje i ministar odbrane Sergej Šojgu.

Povećanje vojne tehnike

U poređenju sa prošlom godinom, Rusija je utrostručila snabdevanje svojih trupa tehnikom i naoružanjem, saopštio je Putin.

Rusija treba da proširi svoju satelitsku grupu na globalnom nivou, dodao je ruski predsednik.

Foto: arhiva

- Izvođenje specijalne vojne operacije ukazalo je i na neke probleme. Potrebno je ozbiljno restrukturirati rad sistema veze, mnogo efikasnije koristiti savremena sredstva izviđanja, ciljanja i protivbaterijske borbe, povećavati sposobnosti naše satelitske grupe, ne samo u zoni specijalne vojne operacije, već i na globalnom nivou - objasnio je Putin.

On je napomenuo i da je potrebno povećati proizvodnju i isporuku visokopreciznih raketa, raznih vrsta dronova, kao i unaprediti rad PVO.

- Naši poznati sistemi "pancir", "buk", S-300 i S-400 rade besprekorno. Oni su bez ikakvog preterivanja najbolji na svetu - naglasio je ruski predsednik.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)