GODINE posle pandemije virusa korona donele su Srbiji veoma tešku situaciju sa radnom snagom u oblasti ugostiteljstva. Od maja počinje odliv konobara i kuvara u primorske zemlje, mahom u Hrvatsku, koji za duplo veći novac rade tokom letnje sezone. Nekima gazde nude i minimalac u kasnijim mesecima, kako bi se vežbali za narednu godinu. I dok kvalitetni radnici odlaze, ovde se useljava opravdani strah da ćemo ostati bez kvalifikovanog kadra, što će se odraziti i na zadovoljstvo gostiju uslugom.
PEPE (PEPE) se i dalje trguje 66,4% ispod svog istorijskog maksimuma (ATH) od pre 10 meseci, ali jedan analitičar sada predviđa da bi token mogao da poraste čak 13 puta do 2026. godine.
PORESKA uprava je tokom kontrole evidentiranja prometa preko elektronskog fiskalnog uređaja u 26 pečenjara i ribarnica u njih 15 uočila nepravilnosti i izrekla privremene zabrane obavljanja delatnosti, zbog neevidentiranja prometa preko elektronskog fiskalnog uređaja ili neprijavljenih radnika, objavila je Poreska uprava. Kontrola je u periodu od 1. septembra do 7. oktobra obavljena na području cele Srbije.
Komentari (0)