AKCIJA NIŠKE POLICIJE ZA PRAZNIKE: Iz saobraćaja isključili 83 vozača pod dejstvom alkohola i droge

J. Ć.

07. 05. 2024. u 14:32

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, tokom praznika, isključili su iz saobraćaja 83 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola i devet pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

АКЦИЈА НИШКЕ ПОЛИЦИЈЕ ЗА ПРАЗНИКЕ: Из саобраћаја искључили 83 возача под дејством алкохола и дроге

Foto Z. Jovanović

Saobraćajna patrola u okolini Niša zaustavila je vozače automobila „volvo“ (51), „opel“ (29) i „fijat“ (60) koji su upravljali vozilima sa 1,99, 1,92 i 1,57 promila alkohola u organizmu.

Policija u ovom gradu zatekla je i tridesetosmogodišnjaka koji je upravljao „folksvagenom“ pod dejstvom kokaina, dok je u vozilu prevozio devetogodišnje dete, kao i vozače „folksvagena“ (34) i „tojote“ (43) koji su vozili pod dejstvom amfetamina. 

U Nišu su zaustavljeni dvadesetsedmogodišnji i dvadesetosmogodišnji vozači „fijata“ i „opela“ pod dejstvom kokaina i marihuane, kao i vozači „folksvagena“ (23) i „tojote“ (48) pod uticajem marihuane.

U Merošini policija je iz saobraćaja isključila dvadesetdevetogodišnjaka koji je vozio „sitroen“ pod dejstvom benzodijazepina i dvadesetčetvorogodišnjaka koji je vozio „reno“ pod dejstvom marihuane.

Takođe, patrole u Aleksincu i okolini ovog mesta zaustavile su vozače automobila „alfa romeo“ (50) i „fijat“ (59) koji su odbili da se podvrgnu alko-testu.

Ovim vozačima je određeno zadržavanje i protiv njih će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

Inače, tokom praznika, na području Policijske uprave u Nišu otkriveno je ukupno 3.145 vozača koji su učinili prekršaje, od kojih je 2.366 prekoračilo ograničenje brzine.

Apelujemo na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, da poštuju ograničenje brzine, kao i ostale saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!