SASLUŠAN EKSTREMISTA IZ NOVOG PAZARA: Veličao teroristu Žujovića i tzv. "islamsku državu"

Z.U.

03. 07. 2024. u 16:35

U Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal (JTOK) saslušan je Adnan Hoti iz Novog Pazara, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo javno podsticanje na izvršenje terorističkih dela.

САСЛУШАН ЕКСТРЕМИСТА ИЗ НОВОГ ПАЗАРА:  Величао терористу Жујовића и тзв. исламску државу

Foto: Privatna arhiva

 On je uhapšen pre dva dana, jer je preko društvenih mreža veličao takozvanu "Islamsku državu", ali i teroristu Miloša (Salahudina) Žujovića,koji je poginuo u obračunu ispred Ambasade Izraela u Beogradu,kada je teško ranio žandarma Miloša Jevremovića.

Osumnjičeni Hoti je izneo odbranu i priznao delo. Nakon saslušanja javni tužilac za organizovani kriminal predložio je sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu da mu se odredi pritvor zbog opasnosti da će boravkom na slobodi ponoviti krivično delo.

Hoti je, inače, svojevremeno bio osuđen sa grupom vehabija,predvođenih Senadom Ramovićem Becanom, zbog planiranja ubistva muftije Muamera Zukorlića. Posle Žujovićevog napada na Žandarma i zgradu izraelske ambasade, Ramović je pobegao na Kosovo i Metohiju. Kod njega je, inače, Žujović sa suprugom i detetom živeo kao podstanar u Novom Pazaru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!