SUĐENJE VRAĆENO NA POČETAK: Odloženo ročište osumnjičenom za ubistvo Predraga i Stanislava Jeličića u Jarku

S. KOSTIĆ

05. 07. 2022. u 10:20

SUĐENjE Dejanu Eriću (39) iz Jarka, koga Tužilaštvo tereti za ubistvo braće Predraga (43) i Stanislava (37) Jeličića iz Futoga, koje je trebalo da bude nastavljeno juče u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici, odloženo je i vraćeno na početak.

СУЂЕЊЕ ВРАЋЕНО НА ПОЧЕТАК: Одложено рочиште осумњиченом за убиство Предрага и Станислава Јеличића у Јарку

Mesto obračuna, Foto S. K.

Erić, koji je optužen za teško ubistvo i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, 21. septembra ponovo će sesti na optuženičku klupu, za kada je zakazano novo pripremno ročište.

Dejan Erić, Foto Fejsbuk

Na suđenju, koje je započelo polovinom marta, Erić se teretio za ubistvo braće Jeličić, početkom decembra 2020. godine, u šumi u potesu sela Jarak, kod Sremske Mitrovice. Posle dva ročišta, suđenje je vraćeno na početak, a kako kaže sudija Nikola Radanović, koji će sada voditi ovaj sudski proces, razlog je odluka Vrhovnog kasacionog suda, koji zahteva da sudija, ako je određivao pritvor okrivljenom, ne može da vodi i taj slučaj.

Iz tih razloga dolazilo je i do obaranja presuda i vraćanja suđenja na početak.

Za krvavi zločin ili kako ga zovu "ubistvo zbog tartufa", pored Dejana bio je osumnjičen i njegov mlađi brat Nebojša (37), ali je protiv njega obustavljen postupak, jer nije bilo dokaza za krivično gonjenje. On je u svojstvu jedinog živog svedoka ovog događaja svedočio na prvom ročištu, gde je tvrdio da su braća Jeličić prva napala njega i Dejana.

- Stanislav je nasrnuo na Dejana, hteo sam da ih razdvojim, ali mi je prišao Predrag, koji me je udario u čelo. Pokušavao sam rukama da zaštitim glavu dok me je on udarao kopalicom i bodrio Stanislava govereći mu: "Ubij ga". Začula su se dva pucnja, pomislio sam da je Stanislav ubio moga brata. Tada je Predrag ustao sa mene i krenuo u njihovom pravcu, uzeo je kopalicu i nasrnuo na Dejana. Onda sam čuo i treći pucanj - rekao je u svom svedočenju Nebojša Erić.

PRAVDA

MAJA Jeličić, supruga ubijenog Predraga, posle jednog od ročišta u izjavi za naš list, tvrdila je da je Nebojša tokom iznošenja odbrane izneo niz laži:

- Mrtva usta ne govore, a oni mogu sada da pričaju šta god hoće. Pravda će biti isterana za Predraga i Stanislava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)