"EVO ČOVEKA": Snažne reči Matije Bećkovića na promociji knjige o patrijarhu Pavlu u izdanju Kompanije Novosti i Glasa Crkve (FOTO/VIDEO)

V. M.

13. 07. 2021. u 21:08

VEčERAS, u 20 časova, u šabačkom Glasu Crkve prvi put je promovisana knjiga protođakona dr Ljubomira Rankovića "Evo čoveka", u izdanju Kompanije Novosti i Glasa Crkve.

ЕВО ЧОВЕКА: Снажне речи Матије Бећковића на промоцији књиге о патријарху Павлу у издању Компаније Новости и Гласа Цркве (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: V. Mitrić

Knjiga je posvećena životu, radu i delu omiljenog srpskog patrijarha. O knjizi će da govore, pored autora, Jelena Jovović, direktorka izdavačke delatnosti u Kompaniji Novosti i akademik i književnik Matija Bećković. 

Akademik Bećković se tokom govora osvrnuo i na činjenicu da srpski narod omiljenog crkvenog pastira već smatra za sveca.

- Pavle čuda čini. Sa onoga sveta leči ljude, pomaže, i svaki dan se tako neko svedočanstvo čuje. I on sam je na ikonama koje ljudi slikaju a kao što je on sam rekao za vladiku Nikolaja, tako sada važi i za njega: "Ako je svet, to ne može zakasniti" - rekao je Bećković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima