NIŠLIJE SPAKOVALE KOFERE: Četiri gostovanja ansambla Narodnog pozorišta u jednoj nedelji

V.V.S.

13. 10. 2021. u 15:06

NARODNO pozorište Niš u narednih nedelju dana imaće čak četiri gostovanja, od kojih su dva na festivalima "Dani Zorana Radmilovića" i UPAD.

НИШЛИЈЕ СПАКОВАЛЕ КОФЕРЕ: Четири гостовања ансамбла Народног позоришта у једној недељи

Narodno pozorište Niš

Predstava "Deobe" po romanu Dobrice Ćosića, u režiji Juga Radivojevića, (koprodukcija Srpskog narodnog pozorišta, Narodnog pozorišta Priština sa privremenim sedištem u Gračanici i Narodnog pozorišta Niš), gostuje 13. oktobra u Kruševačkom pozorištu, a već sutradan u Makedonskom narodnom teatru u Skoplju.

Na zaječarskom festivalu "Dani Zorana Radmilovića" učestvuje Tolstojeva "Ana Karenjina" (režija Irfan Mensur) 18. oktobra, a predstava "Šesti oktobar (priča o jednom letovanju)" Tise Milić (u postavci Andreja Nosova) biće na Festivalu UPAD u novosadskom Studentskom kulturnom centru.

Do kraja meseca Nišlije očekuju i dva gostovanja u njihovom teatru: Beoarta iz Beograda sa predstavom "Amateri" 20. oktobra, a Gradsko pozorište "Semberija" iz Bijeljine dolazi sa predstavom "Ivanovo samoubistvo" četiri dana kasnije. Premijera predstave "Pokojnik" Branislava Nušića (u rediteljskom čitanju Željka Đukića) biće 30. oktobra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)