NAJPOPULARNIJI GLUMAČKI PAR: Uručena "Zlatna antena" Milici Milši i Vladanu Saviću (FOTO)

J. Ćosin

26. 08. 2022. u 22:27

POSLEDNjE festivalske večeri u Nišu, na samom zatvaranju 57. Filmskih susreta, prestižno priznanje „Zlatna antena“, koje je naslednik tradicionalne nagrade „Ona i on“, pripalo je, na osnovu glasova čitalaca „Večernjih novosti“ Milici Milši i Vladanu Saviću - kao Adi i Ivanu, najboljem glumačkom paru 2022. godine.

НАЈПОПУЛАРНИЈИ ГЛУМАЧКИ ПАР: Уручена Златна антена Милици Милши и Владану Савићу (ФОТО)

Foto: J.Ćosin

Oni su dobili više od 50 hiljada glasova, a ovu prestižnu nagradu, ali pod drugim imenom, decenijama su dobijale mnoge zvezde još u vreme Jugosavije, poput Milene Dravić i Dragana Nikolića.

Nakon što je otišla u ruke paru iz popularne serije, glumci nisu krili zadovoljstvo i sreću, da je baš toliko čitalaca „Novosti“ glasalo za njih.

- Divno, kao i uvek u Nišu, još je i lepše kada se uručuju najdivnije nagrade, a to su nagrade publike. Večeras je to nagrada „Večernjih novosti“ za najbolji glumački par, to smo Vladan Savić i ja u seriji „Igra sudbine“. Oboje smo presrećni, divna je organizacija, zaista uživamo kao u dobra stara vremena – rekla je Milica Milša za naš list.

Jednako srećan bio je i glumac Vladan Savić.

- Veoma sam počastvovan. Naročito mi je drago što ovu nagradu dobija publika, a ne žiri. Tako da to samo dokazuje da smo napravili dobar posao i da nas gledaoci vole. Naravno jako sam počastvovan i zahvaljujem se i mojoj koleginici Milici, mojoj televizijskoj ženi, jer ne bi bili najbolji glumački par da nije nje. Dugo nisam bio na ovom festivalu i jako mi je lepo.  Zvezde su se sklopile, možda zato što je u pitanju jedna jednostavna, prijemčiva, istinita priča, ne pretenciozna, ja mislim da publika to ne voli, ne voli kada se neko pravi važan, a mi nismo to radili, samo smo radili najbolje što smo mogli. Mi sada radimo četvrtu sezonu snimanja, Milica i ja smo pobogli da bi došli večeras ovde. Od 5.septembra će se ova serija prikazivati svakim danom - rekao je Vlada.

Nagrada „ona i on“ dugo godina se nije dodeljivala na Filmskim susretima, ali je od pre nekoliko godina ponovo obnovljena, ali je ponela ime „Zlatna antena“. Čast da je uruči glumcima imao je Nenad Milenković, direktor FEDIS-a.

- Nagrada je pomalo bila zaboravljena, ali kada smo je mi ponovo reaktivirali, odnosno kada smo se dogovorili sa „Večernjim novostima“, da vratimo tu nagradu, ali da se dodeljuje na FEDIS festivalu u Beogradu u „Domu omladine“, na festivalu „TV serija“, onda su me posle toga posetili čelni ljudi niškog festivala i pitali da li smo zainteresovani za saradnju da tu nagardu vratimo u Niš kao što se je decenijima dodeljivala ovde zvala se malo drugačije , ali to je to nagrada za glumački par. Zbog tradicije, zbog poštovanja prema niškom festivalu, zbog svega što je trajalo do sad, i što su uradili za kulturu ove zemlje ja sam prihvatio taj pregdlog i evo dve godine već zaredom festival tv serija FEDIS, Večernje novosti, i Festival glumačkih ostvarenja u Nišu zajedno organizuju jednu prigodu u koj se glumački par po izboru Večernjih novosti na osnovu glasova čitalaca Večernjih novosti dodeljuje, i Fedis festivala na kome se nagrada dodeljuje, mi dolazimo u Niš na sledeće filmske svečanosti i predstavljamo glumački par niškoj publici kao što je bilo to decenijama unazad. Ove godine to su Milica Milša i Vladan Savić, oni su dobili više od 50 hiljda glasova, i veliko je interesovanje vlada za tu nagradu. Uradili smo pravu stvar, vratili smo tradiciju – istakao je Nenad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)