NOVA DELA TIJANE FIŠIĆ U MALOJ GALERIJI DOMA VOJSKE:Arhitektonika neba, nula, krugovi u vodi...

M.A.K.

30. 08. 2023. u 18:59

U MALOJ galeriji Doma Vojske, u petak, 1. septembra, sa početkom u 19 časova, biće otvarena 35. samostalna izložba Tijane Fišić, pod nazivom "Arhitektonika neba i nula".

НОВА ДЕЛА ТИЈАНЕ ФИШИЋ У МАЛОЈ ГАЛЕРИЈИ ДОМА ВОЈСКЕ:Архитектоника неба, нула, кругови у води...

Foto promo

Postavka koja se nastavlja na prethodni opus ove renomirane autorke,  predsdtaviće najnoviji ciklus, oko dvadesetak slika, sa temom nule. 

- Tema nule, odnosno, kruga, provlači se kroz izložene slike, svakoj dodajući smisao iz drugog ugla, uz oblake, violinski ključ, krugove u vodi, vetar ili horizont, koji predstavljaju arhitektoniku neba - objašnjava umetnica.
 Tijana Fišić rođena u Beogradu 1966. godine. Diplomirala na beogradskom Fakultetu likovnih umetnosti u klasi profesora Momčila Antonovića, gde je i magistrirala je 1993. Iste godine postaje član ULUS-a a od 2005. i redovni član najstarijeg srpskog umetničkog udruženja LADA. Umetničko delo "Predstava: Proleće u Srbiji 1999- Ton smrti" nalazi se u stalnoj postavci srpskog slikarstva 20. veka u Narodnom muzeju u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)