O PRIRODI KONFLIKTA I DESTRUKCIJE: Radovi Aleksandr Kokotović u Galeriji ULUS

M.A.K.

28. 05. 2024. u 18:26

ZA SVOJU izložbu nazvanu "Tektoniart", koja će 29. maja biti otvorena u Galeriji ULUS, Aleksandra Kokotović kaže da predstavlja putovanje kroz lavirint strukture i forme, duboko u srce arhitekture kao izraza ljudske kreacije. Istovremeno, prema rečima autorke, postavka je i svedočanstvo o našim greškama i izazovima.

О ПРИРОДИ КОНФЛИКТА И ДЕСТРУКЦИЈЕ: Радови Александр Кокотовић у Галерији УЛУС

Foto promo

- Ova izložba istražuje temu "Pogrešnog Rata" kroz prizmu arhitekture i umetnosti, pozivajući posmatrače da se suoče s dubokim filozofskim pitanjima o prirodi konflikta i destrukcije. Kroz monumentalne slike i skulpture koje dominiraju prostorom, podsećam posmatrača na snagu i veličinu arhitektonskih struktura, ali istovremenoih suočavam s njihovom ranjivošću u kontekstu ratovanja- objašnjava Kokotovićeva.

Ova multimedijalna umetnica rođena je u Sarajevu, a diplomirala je na Accademia del Lusso. Izlagala je u Litvaniji, Poljskoj, Austriji, Francuskoj, Crnoj Gori, Albaniji, Severnoj Makedoniji, Bugarskoj, Maldivima, Egiptu, Jordanu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Libanu, Engleskoj. Živi i radi na Floridi, u Beogradu i Londonu. Priredila je 50 samostalnih izložbi i učestvovala na 100 grupnih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ENGLESKA ODLEPILA ZA SRBINOM: Milan Tarot raspametio Britaniju zbog EURO 2024! On je naslednik Nostradamusa!