MEĐUNARODNI PERFORMANS ART SALON: Gosti Beograda iz svih krajeva sveta

M.A.K.

02. 08. 2024. u 19:27

PERFORMANS umetnici iz Evrope, Amerike, Rusije, regiona i naše zemlje, okupiće se u Beogradu, od 8. do 11. avgusta, u okviru Međunarodnog Performans Art Salona.

МЕЂУНАРОДНИ ПЕРФОРМАНС АРТ САЛОН: Гости Београда из свих крајева света

Foto promo

Ovo je treća po redu internacionalna manifestacija čiji je domaćin naš glavni grad, a odvijaće se u Ostavinskoj i Kulturnom centru Magacin, kao i u Galeriji U10.

Na otvoranju, u četvrtak, biće promovisana knjiga o performasu na prostorima nekadašnje Jugoslavije Suzane Marjanić, dok će narednih danas svoje radove predstaviti gost salona. Među njima je i poznata performans umetnica iz Njujorka, Pola Žanin Benet, čuvena kao neko ko razvija različite pristupe muzici i plesu širom Amerike, Evrpe i Afrike, koja će izvesti svoj performans "Duboka pesma". Ona će voditi i trodnevnu radionicu, sa završnom prezentacijom koja će zatvoriti manifestacij.

Na salonu će se predstaviti i dvoje umetnika iz Nemačke Aleksandra Holovina (multimedijalna umetnica,usmerena ka feminizmu i borbi za ženska prava) i Senastian Hanel (umetnik koji pretežno nastupa u javnim prostorima).Nastupaće i Josip Pino Ivačić iz Hrvatske, koji preispituje demokratske promene na području nekadašnje zajedničke zemlje, kao i Zoran Rajšić, umetnik iz Beograda koji se bavi pozicijom umetnika u Srbiji. Umetnik iz Slovenije Danijel Petković će se predstaviti u stilu drag kraljice. Dve umetnice iz Rusije Šarli Kornitskaja I Nu Simakina, prikazuju svoja viđenja Beograda, kao svog novog doma. Na Salonu će se predstaviti još šest domaćih umetnika: Nada Milošević Aš, Vukašin Popović, Jovana Dimitrijević, Nataša Milojević, Lazar Simeunović I Đorđe Veljković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PSOVKA KAO OPTUŽBA NAMRGOĐENOG DOBRIČINE: Knjiga NJim samim: Zapisi iz života otkriva sasvim drugačijeg Zorana Radmilovića (1933-1985)