FAKULTETI ODLUČILI: U rektorat stigle odluke o državnoj maturi

Lj.B.

03. 04. 2023. u 14:32

ODLUKE fakultetskih organa o tome kako će vrednovati državnu maturu do sada je Rektoratu Univerziteta u Beogradu dostavilo 20 od ukupno 31 fakulteta.

ФАКУЛТЕТИ ОДЛУЧИЛИ: У ректорат стигле одлуке о државној матури

Foto Tanjug

 Samo državnu maturu priznaje 13 fakulteta, test sklonosti od kandidata tražiće 7 fakulteta, a preostalih 11 svoje odluke trebalo bi da dostave ovih dana. Planirano je da nova upisna pravila važe od iduće godine, odnosno da prva generacija svršenih srednjoškolaca polaže državnu maturu na kraju školske 2023/2024. godine.

Prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu prof. dr Dejan Filipović ovim povodom je izjavio je da su informacije dostavili Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, Šumarski, Tehnički fakultet u Boru, Građevinski, Pravni, Poljoprivredni, Farmaceutski, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, Fakultet organizacionih nauka, Rudarsko-geološki, Biološki, Geografski, Filološki, Fizički, Stomatološki, Tehnološko-metalurški, Fakultet veterinarske medicine, Fakultet za fizičku hemiju, Medicinski i Arhitektonski fakultet. Pojedini su odluke objavili na sajtovima fakulteta, deo čeka zvanično usvajanje odluka na nastavno-naučnim većima, dok je nekoliko fakulteta odluke poslalo i Ministarstvu prosvete Srbije.”

Prorektor Filipović je precizirao da su se za organizovanje ispita za proveru sklonosti i sposobnosti opredelili Farmaceutski, Stomatološki, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, Fakultet organizacionih nauka, Veterinarski, Medicinski i i Arhitektonski fakultet. Oni su predložili različita bodovanja ovog testa, odnosno da će na Medicinskom i Fakultetu sporta nositi najviše 50 odsto od ukupnog broja poena, a na Fakultetu organizacionih nauka 30 odsto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!