KOALE ĆE POSTATI UGROŽENA VRSTA? Australija razmatra tu mogućnost

Tanjug

18. 06. 2021. u 19:50

AUSTRALIJA razmatra mogućnost da koale na istočnoj obali zemlje svrsta u ugrožene vrste, rekla je danas ministarka za životnu sredinu Suzan Lei.

КОАЛЕ ЋЕ ПОСТАТИ УГРОЖЕНА ВРСТА? Аустралија разматра ту могућност

Ilustracija - Foto AP

Australija već smatra koale u tom delu zemlje ugroženim vrstama, budući da se njihov broj sve više smanjuje zbog seče drveća, urbanizacije i sveprisutne infekcije, piše Rojters.

Naučnici su upozorili da bi ovaj australijski sisar mogao da izumre do 2050. godine u Nju Sautveksu, a Lei dodaje da je zatražila od naučnog odbora da razmotri mogućnost uključivanja koala na spisak ugroženih vrsta.

- Želimo da se populacija koala oporavi, ulažemo 24 miliona američkih dolara u obnavljanje staništa, istraživanje bolesti i genoma, mapiranje populacije i podršku u veterinarstvu - rekla je Lei.

Takođe, procenjeno je da su Novi Južni Vels i Kvinslend 2020. godine ubile čak 30 odsto koala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!