RUSKA VOJSKA SE PRIPREMA ZA "NOĆNU MORU": Šta se dešava dok NATO izvodi Morski povetarac 2021?

Novosti online

29. 06. 2021. u 19:09

NA Krimu je, u pozadini NATO vežbi Morski povetarac, proverena borbena gotovost posada S-400.

РУСКА ВОЈСКА СЕ ПРИПРЕМА ЗА НОЋНУ МОРУ: Шта се дешава док НАТО изводи Морски поветарац 2021?

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije/Jutjub/Florin Mocanu

Šef odeljenja za informativnu podršku Crnomorske flote, kapetan drugog ranga Aleksej Rulev kaže da su kontrolni ciljevi sistema PVO S-400 tokom provere bili su Su-30SM, lovci Su-27, kao i bombarderi Su-24 i borbeni helikopteri.

- Posade aviona i helikoptera Crnomorske flote i vazduhoplovnog kompleksa Južnog vojnog okruga sprovele su obuku sa divizijama PVO S-400 i posadama samohodnih raketno-topovskih sistema Pancir tokom provere spremnosti dežurnih snaga i sistema PVO Krimskog poluostrva - rekao je Aleksej Rulev ...

Primetio je da je avijacija izvršila zadatak kako na maksimalnoj udaljenosti od zona detekcije radarskih stanica, tako i na ultra malim visinama, koristeći teren za pokriće, što je znatno zakomplikovalo zadatak PVO Krima. Zauzvrat, borbene posade kompleksa S-400 Trijumf i Pancir izvršile su elektronska lansiranja na ciljeve (bez stvarne paljbe).

Za radio Sputnjik, politički stručnjak Vladimir Jarala izrazio je mišljenje da vežbe Severnoatlantske alijanse u blizini ruskih granica predstavljaju stvarnu pretnju.

- NATO vežbe, koje se odvijaju na teritoriji Ukrajine u koordinaciji sa ukrajinskom vojskom, neposredna su pretnja Rusiji, jer se tamo razrađuju planovi za izvođenje udara i zauzimanje Krima, a strateški je ovo očekivanje takozvani Dan H, koji podrazumeva invaziju Ukrajine na teritoriju Rusija radi na premeštanju trupa, proučavajući buduće scenarije vojnih operacija u koordinaciji sa Oružanim snagama Ukrajine. Vojska se priprema za ono što za obične ljude izgleda kao neka vrsta užasa i noćne more. I u ovim uslovima Rusija reaguje u skladu s tim - rekao je Vladimir Jarala.

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije/Jutjub/Florin Mocanu

Vojni stručnjak, glavni urednik veb stranice MilitariRussia.ru Dmitrij Kornev, sa svoje strane, primetio je da je provera ruskog sistema PVO u ovom periodu opravdana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!