POTRAGA ZA UBICAMA PREDSEDNIKA: Policija opkolila osumnjičene za atentat

Novosti onlajn

08. 07. 2021. u 19:16 >> 19:31

OSUMNjIČENI za atentat na predsednika Haitija Žovenela Moiza opkoljeni su saopštio je specijalni izaslanik Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Helena La Lime.

ПОТРАГА ЗА УБИЦАМА ПРЕДСЕДНИКА: Полиција опколила осумњичене за атентат

Foto Tanjug/AP

Ukupno je ubijeno četvoro, a uhapšeno šetoro atentatora.

Žovenel Moiz, 53-godišnji predsednik Haitija, ubijen je u sredu u napadu na njegovu privatnu rezidenciju, a njegova supruga ranjena i prebačena je u bolnicu na Floridi. Ona je u kritičnom stanju, izvestili su lokalni mediji.

- Četiri plaćenika su ubijena, a dvojica su presretnuta i sada su u našim rukama - rekao je Čarls, preneli su lokalni mediji.

Dodao je da su oslobođena trojica policajaca koje su napadači prethodno uzeli za taoce.

- Blokirali smo [osumnjičene] na putu kada su otišli sa mesta zločina. Od tada se borimo sa njima - dodao je šef policije.

Vršilac dužnosti premijera Klod Žozef, koji je posle ubistva predsednika preuzeo kontrolu nad karipskom državom, pozvao je ljude da ostanu mirni i proglasio vanredno u celoj zemlji.

Obraćajući se naciji, Žozef je obećao da će ubice biti izvedene pred lice pravde i dodao da je bezbednosna situacija "pod kontrolom".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NA SAMO 2 SATA OD VAS: Evo zašto bi Tunis trebao da bude vaša sledeća destinacija za letovanje