ANGELA MERKEL SE OBRATILA NEMCIMA: Kancelarka ukazala na ozbiljnu podelu

Tanjug

03. 10. 2021. u 15:26

KANCELARKA Angela Merkel izjavila je danas da Nemci moraju da nastave da rade za demokratiju.

АНГЕЛА МЕРКЕЛ СЕ ОБРАТИЛА НЕМЦИМА: Канцеларка указала на озбиљну поделу

Foto: EPA/CLEMENS BILAN

Nemačka je proslavila 31 godinu od ponovnog ujedinjenja Istoka i Zapada zemlje, piše AP.

Merkel je rekla da "mentalno i strukturno ujedinjenje još nije završeno" i da tri decenije kasnije ostaje politička i ekonomska podela između nekadašnjeg komunističkog istoka i zapada Nemačke.

- Demokratija ne postoji jednostavno. Umesto toga moramo raditi zajedno, iznova i iznova, svaki dan - rekla je ona.

Ona je izjavila da dezinformacije i podstrekivanje predstavljaju napad na demokratiju, i da takve rezultate ne treba uzimati zdravo za gotovo.

Angela Merkel je, kao primere verbalnog napada koji su doveli do radikalizacije u nemačkom društvu, navela ubistvo jednog od regionalnih političara svoje partije, napad na Halajn sinagogu i nedavno ubistvo radnika bezinske pumpe koji je zamolio mušteriju da stavi masku.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici.

PO PRVI PUT: Ruski mirovnjaci uvežbavaju taktiku "driftovanja" minobacača u Nagorno-Karabahu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!