ZAHAROVA: Rusija spremna za nastavak konstruktivnog dijaloga

Tanjug

11. 01. 2022. u 09:16

RUSIJA je pokazala radni duh tokom razgovara sa SAD o bezbednosnim garancijama i spremna je za nastavak konstruktivnog dijaloga, izjavila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА: Русија спремна за наставак конструктивног дијалога

Foto: Profimedia

- Polazimo od premise - i, mislim, ovo je očigledno - od toga da složena pitanja (bezbednosnih garancija), a to su veoma složena pitanja koja uzrokuju, blago rečeno, razlike mišljenja, još uvek imaju šansu i da treba da imaju šansu za profesionalan, konstruktivan i poslovan razgovor. Mi, sa naše strane, demonstriramo i pokazujemo ovaj duh i spremni smo za nastavak rada - poručila je Zaharova, komentarišući rezultate rusko-američkih konsultacija o bezbednosnim garancijama u Ženevi, prenosi TASS.

Prema rečima portparolke, "nema drame" duž odgovarajućeg radnog koloseka, a sada predstoje razgovori o pitanjima bezbednosnih garancija na sednici Saveta NATO-Rusija u Briselu i na sastanku Stalnog saveta OEBS-a u Beču.

- Na osnovu ukupno obavljenih razgovora, donosiće se analitički zaključci- zaključila je Zaharova.

Rusko-američke konsultacije posvećene pitanjima bezbednosnih garancija završene su 10. januara u Ženevi.

Rusija će sutra razgovarati o svojim zabrinutostima u sferi bezbednosti u Evropi, kao i o bezbednosnim garancijama na briselskom sastanku Saveta NATO-Rusija, a prekosutra na bečkom zasedanju Stalnog saveta OEBS-a.

BONUS VIDEO:

TAKO SE TO RADI NA MINUS 20: Vladimir Putin na bogojavljenskom kupanju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima