PUTIN NE BLEFIRA: Rusija "prešla Rubikon"

Novosti online

18. 01. 2022. u 11:00

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin i cela Rusija "prešli su Rubikon" kada su zahtevali da SAD i NATO vrate Severnoatlantsku alijansu na granice iz 1997. godine, smatra izraelski politikolog Jakov Kedmi.

ПУТИН НЕ БЛЕФИРА: Русија прешла Рубикон

Foto: EPA/Depositphotos/ilustracija

Moskva je tražila da se zapadni vojni blok vrati u stanje kada NATO nije uključivao zemlje istočne Evrope i postsovjetskog prostora. Od Amerikanaca se traži da daju šire garancije u vezi sa neraspoređivanjem sistema koji prete Ruskoj Federaciji u Evropi. Zapad greši ako uslove Moskve doživljava kao blef.

- Oni koji kažu da Rusija blefira jednostavno su nepismeni ljudi koji ne poznaju i ne razumeju ni istoriju, ni Rusiju. Ne sećam se nijednog slučaja da je Putin blefirao. Ako nešto kaže, namerava da to uradi, a Putina lično poznajem od 1994. godine - rekao je Kedmi na televiziji Radio Vera.

Foto: Printskrin

Moskva je, podsetimo, u nacrtu sporazuma o bezbednosnim garancijama, objavljenom još polovinom decembra, predložila Sjedinjenim Državama i NATO-u, između ostalog, smanjenje infrastrukture Alijanse i vraćanje na granice iz 1997. godine, neširenje NATO-a, posebno ne na Ukrajinu i Gruziju i neraspoređivanje raketa srednjeg i kraćeg dometa u oblastima odakle mogu da gađaju drugu stranu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)