CRNOMORSKA FLOTA POČELA VOJNE VEŽBE: Isplovilo više od 20 brodova (VIDEO)

Novosti online

26. 01. 2022. u 15:33

VIŠE od 20 brodova Crnomorske flote Rusije se nalazi u Crnom moru kako bi učestvovali na vežbama, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

ЦРНОМОРСКА ФЛОТА ПОЧЕЛА ВОЈНЕ ВЕЖБЕ: Испловило више од 20 бродова (ВИДЕО)

Foto: EPA

-Više od 20 brodova Crnomorske flote će učestvovati na vežbama koje će se održati u Crnom moru. Brodovi i plovila Crnomorske flote su isplovila iz svojih baza u Sevastopolju i Novorosijsku i otplovili u zadate regione, navodi se u izveštaju Ministarstvo odbrane Rusije.

Na vežbama su brodske udarne grupe i desantni brodovi uključujući fregate, izviđačke brodove, male raketne i desantne brodove, kao i male protivpodmorničke brodove i minolovce.

Posade brodova će tokom plovidbe izvršiti niz vežbi i obuka za organizaciju komunikacije, bezbednog manevrisanja u rejonima sa velikim brojem brodova i organizaciju protivvazduhoplovne odbrane.

Vežbama će tokom januara i februara rukovoditi komandant Ratne mornarice Rusije admiral Nikolaj Jevmenov.

Osnovni cilj vežbi su akcije zaštite ruskih nacionalnih interesa u međunarodnim vodama, kao i suprotstavljanje vojnim pretnjama sa mora i okeana.

Vežbe će se izvoditi u akvatorijama mora koja se graniče sa ruskom teritorijom, kao i u operativno važnim oblastima svetskog okeana. Pojedinačne vežbe biće održane u Sredozemnom, Severnom, Ohotskom moru, severo-istočnom delu Atlantika i na Pacifiku.

Ranije je na vežbe izašla Severna i Baltička flota. Ministarstvo odbrane Rusije je 20. januara saopštilo da će ratna mornarica Rusije vršiti manevre u kojima će učestvovati 140 brodova, 60 letelica, 1.000 jedinica vojne tehnike i više od 10.000 vojnika.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - RATNE IGRE VELIKIH RAZMERA: Hiljadu ruskih, uzbekistanskih i tadžihistanskih vojnika u akciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)