RUSKA AVIJACIJA UVEŽBAVA RAKETNE NAPADE: Više od 60 lovaca i bombardera učestvuje na manevrima (VIDEO)

Novosti online

25. 01. 2022. u 18:41 >> 19:51

VAZDUHOPLOVNE jedinice Južnog vojnog okruga i mornarička avijacija Crnomorske flote Rusije uvežabaće izvođenje raketnih napada u okviru provere borbene gotovosti, saopštila je pres-služba okruga.

РУСКА АВИЈАЦИЈА УВЕЖБАВА РАКЕТНЕ НАПАДЕ: Више од 60 ловаца и бомбардера учествује на маневрима (ВИДЕО)

Foto: EPA

Vojnici Južnog vojnog okruga i Crnomorske flote „testiraće veštine interakcije prilikom raketnih gađanja maksimalno udaljenih meta u sastavu eskadrila lovaca Su-27SM, Su-30SM2, kao i višenamenskih bombardera-lovaca Su-34“, navodi se u saopštenju.

Vojnici će takođe uvežbavati povlačenje sa aerodroma u vreme napada uslovnog protivnika.

Kako je precizirano, u vežbama će biti angažovano preko 60 letelica. Zadaci će se izvoditi na poligonima u Rostovskoj oblasti, Krasnodarskom kraju i na Krimu.

Podsetimo, više od 6.000 vojnika Južnog vojnog okruga izvedeno je na poligone na početku provere borbene gotovosti vojnih jedinica i formacija.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - RATNE IGRE VELIKIH RAZMERA: Hiljadu ruskih, uzbekistanskih i tadžihistanskih vojnika u akciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!