TENZIJE BI TREBALO REŠITI DIPLOMATSKIM PUTEM: Oglasio se ambasador Rusije u Velikoj Britaniji

Tanjug

30. 01. 2022. u 13:54

RUSIJA ne želi rat protiv Ukrajine, a tenzije bi trebalo ukloniti diplomatskim putem, izjavio je ruski ambasador u Velikoj Britaniji Andrej Kelin u intervjuu za današnji "Sandej tajms".

ТЕНЗИЈЕ БИ ТРЕБАЛО РЕШИТИ ДИПЛОМАТСКИМ ПУТЕМ: Огласио се амбасадор Русије у Великој Британији

Foto: Printskrin Youtube/OxfordUnion

- Svi su protiv toga i apsolutno smo sigurni da to pitanje može i treba da se reši diplomatskim putem, pregovorima - rekao je on odgovarajući na pitanje da li Rusija želi rat, preneo je TAS S.

Ruski diplomata je isključio situaciju u kojoj bi Rusija mogla prva da pređe na ukrajinsku teritoriju, pre napada Ukrajine.

- Ne. Apsolutno ne. Nijedan ruski zvaničnik nikada nije rekao nešto preteće tamošnjem ukrajinskom narodu, tako da nemamo nameru da to uradimo, apsolutno - naglasio je on.

Kelin je, međutim, priznao da postoji rizik od izbijanja rata.

- Ako se, naravno, desi nešto loše i upad ukrajinskih trupa na teritoriju Donbasa, s obzriom da će to podrazumevati ubijanje ljudi velikih razmera i veoma agresivne akcije - ništa ne isključujem - rekao je on.

I sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev izjavio je ranije danas da su tvrdnje da Rusija navodno predstavlja pretnju Ukrajini potpuno besmislene.

- Govore da Rusija predstavlja pretnju Ukrajini. To je potpuna besmilica. Nema nikakve pretnje. Sami Ukrajinci, uključujući i zvaničnike, izjavljuju da nema nikakve pretnje - rekao je Patrušev novinarima tokom polaganja cveća na groblju Piskarevski u Sankt Peterburgu povodom godišnjice proboja blokade Lenjingrada.

BONUS VIDEO:

KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (2)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)