DOŠLA U MOSKVU DA PRETI Britanska ministarka spoljnih poslova poručila: Rat u Ukrajini biće poguban za Rusiju

M.Đorđević

10. 02. 2022. u 09:04

BRITANSKA ministarka spoljnih poslova Liz Tras, koja je došla u zvaničnu posetu Moskvi, na Tviteru je po dolasku pripretila "katastrofalnim posledicama po Rusiju u slučaju rata sa Ukrajinom".

ДОШЛА У МОСКВУ ДА ПРЕТИ Британска министарка спољних послова поручила: Рат у Украјини биће погубан за Русију

Foto: Profimedia/Jutjub/4K Adventure

- Ove nedelje sam u Moskvi da bih predala snažnu poruku da će rat u Ukrajini biti poguban za Rusiju, Ukrajinu i evropsku bezbednost. Rusija mora da sledi diplomatski put i da poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine - napisala je ona jutros na Tviteru.

Liz Tras boravi u dvodnevnoj radnoj poseti Moskvi. Sa njom će 10. februara razgovarati ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Oni će razgovarati o evropskoj bezbednosti i dugoročnim bezbednosnim garancijama koje je zatražila Rusija. Britanska ambasada u Moskvi je precizirala da će Trus insistirati na temi Ukrajine.

U rusku prestonicu doputovaće 11. februara i britanski ministar odbrane Ben Volas.

Dan ranije, 9. februara, ruski ambasador u Ujedinjenom Kraljevstvu Andrej Kelin je istakao da je beskorisno ako Tras i Volas dolaze u Rusiju da još jednom zaprete sankcijama. "Onda će razgovor u Moskvi verovatno biti prilično kratak“, rekao je on.

BONUS VIDEO: 

KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (12)

VEČERAS DOLAZI MLAD MESEC U RAKU: Donosi veliku energiju, a evo šta to znači za svaki horoskopski znak