OMV PLAĆA GAS U RUBLJAMA: Austrijska energetska kompanija otvorila račun u Gasprombanci

P. Z. S. / ria.ru

20. 05. 2022. u 20:18

AUSTRIJSKI OMV odlučio je da pređe na plaćanje ruskog gasa u Gasprombanci, tako što će pretvoriti evre u rublje, prenosi Rojters pozivajući se na portparola kompanije.

ОМВ ПЛАЋА ГАС У РУБЉАМА: Аустријска енергетска компанија отворила рачун у Гаспромбанци

Foto: J.S.


Austrijska energetska kompanija OMV pridružuje se drugim evropskim kompanijama koje prenose plaćanja u evrima za ruski gas Gasprombanci, saopštila je u petak, dodajući da ne očekuje probleme sa transferom u rublje, piše agencija.

Agencija dodaje da je, prema rečima portparola kompanije, OMV sproveo proces plaćanja za snabdevanje gasom koji nije u suprotnosti sa sankcijama. „Smatramo svoje obaveze plaćanja ispunjenim prenosom iznosa u evrima“, dodaje portparol.

Ranije je šef kompanije Alfred Stern rekao da će sledeća uplata za ruski gas biti u maju, a takođe je napomenuo da OMV analizira pitanje plaćanja ruskog gasa u rubljama po novoj šemi i razvija rešenje koje ne bi bilo u suprotnosti sa režimom sankcija.

OMV je jedna od najvećih kompanija u centralnoj Evropi. Bavi se istraživanjem i proizvodnjom ugljovodonika u 17 zemalja, uključujući zemlje Severne Afrike, Severozapadne Evrope, Bliskog istoka, Kaspijskog regiona, Australije i Novog Zelanda.

BONUS VIDEO - SNIMAK IZ MARIUPOLJA: Nacisti "Azova" pucali na ruski tenk T-72

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ZAHAROVA: DŽonsonova izjava je monstruozna - mračno, neduhovito i veoma vulgarno