PRVI SNIMCI IZ KATAKOMBI "AZOVSTALJA": Posle predaje i čišćenja prostorija u kojima su boravili pripadnici puka Azov (VIDEO)

P. Z. S. / telegram btr80

23. 05. 2022. u 01:23 >> 03:29

NA društvenim mrežama pojavili su se snimci iz „pakla” Azovstalja. Iz tunela ispod Azovstalja izašlo je i predalo se skoro 2.500 pripadnika puka Azov i drugih jednica ukrajinske vojske.

ПРВИ СНИМЦИ ИЗ КАТАКОМБИ АЗОВСТАЉА: После предаје и чишћења просторија у којима су боравили припадници пука Азов (ВИДЕО)

Foto printsskrin rt.com


Prikazane su prostorije u kojima su do nedavno boravili nacisti puka Azov i pripadnici VSU.

- Nakon što su se militantni Azov i Oružane snage Ukrajine predali, teritoriju fabrike ispituje ruska vojska.

Dopisnici rt.com su prikazali uslove beskućnika u kojima su živeli militanti i razmere samih katakombi.

Rusija je započela vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Prema tome, prema njemu, planirano je da se sprovede "demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine", kako bi sudu doveli sve ratne zločince odgovorne za "krvave zločine nad civilima" u Donbasu.

 

Prema rečima Ministarstva odbrane Ruske Federacije, oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, a 25. marta su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj ruske vojske je oslobađanje Donbasa.

BONUS VIDEO - PREDAJA PRIPADNIKA "AZOVA": Ukrajinski vojnici napuštaju "Azovstalj"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili