NEĆEMO NEZAVISNOST, HOĆEMO DA BUDEMO DEO RUSIJE! Stremousov o pripajanju Hersonske oblasti - "Referendum sada je gubljenje vremena"

Tanjug

24. 05. 2022. u 07:58

HERONSKA oblast ne planira da bude posebna nezavisna republika, cilj je da postane ruski region, izjavio je zamenik načelnika regionalne vojno-civilne administracije Kiril Stremousov.

НЕЋЕМО НЕЗАВИСНОСТ, ХОЋЕМО ДА БУДЕМО ДЕО РУСИЈЕ! Стремоусов о припајању Херсонске области - Референдум сада је губљење времена

Foto: Jutjub/Telekanal KRT/Sovsem Borodatый/Vikipedija

- Ne planiramo da budemo posebna nezavisna republika. Naš glavni zadatak je da budemo subjekt u okviru Ruske Federacije - rekao je za RIA Novosti Stremousov.

Naveo je da Hersonska oblast, koja se nalazi na jugu Ukrajine, neće žuriti sa referendumom o samoopredeljenju.

- S obzirom na to da rezultate referenduma ionako neće priznati zapadne zemlje, održati ga sada je gubljenje vremena. Zato nismo ni razmišljali o održavanju referenduma - naveo je Stremousov.

Prema njegovim rečima, do kraja godine treba da bude završen proces prelaska na standarde ruskog zakonodavstva, pa tek onda može da se odlučuje o referendumu i budućem statusu oblasti.

Stremousov je istakao da će vlasti Hersonske oblasti zatražiti da u regionu bude postavljena ruska vojna baza, koja treba da bude garancija bezbednosti.

Naveo je i da će ruski jezik, uz ukrajinski, dobiti status državnog.

Hersonska oblast se nalazi na jugu Ukrajine, a sredinom marta ruske snage preuzele su kontrolu nad tim regionom.

BONUS GALERIJA: Rusko vazduhoplovstvo

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE RUSKE TENKOVE U AKCIJI - Snimci DNR prikazuju napade na položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

MINISTARSTVO ZDRAVLJA U GAZI: Broj poginulih premašio 34.000